PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik » -Her Telden- » Güncel Haberler » Bilim ve Teknoloji HaberleriKonu:
 Yüzlerce Yıldı Çözülemeyen Sır
.
Kullanıcı Adı:
Şifre:

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yüzlerce Yıldı Çözülemeyen Sır
« : 21 Eylül 2008, 14:03:43 »
irfan_96
Karizma Üye

Rep: -2

2202.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
Yaşadığını sanıp aslında yaşamayanlar...

nafrikuno@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

Asırlardır örümceklerin yaptığı ağın kimyasındaki esrarı çözmeye çalışan bilim adamları, ilginç bulgulara ulaştı.

Çapı 1 milimetrenin binde birinden daha küçük olan örümcek ağının aynı kalınlıktaki çelik telden 5 kat daha sağlam olduğu ve kendi uzunluğunun 4 katı esneyebildiği belirlendi. Ayrıca son derece hafif olan örümcek ağlarının 320 gramı ile dünyanın çevresinin sarılabileceği kaydedildi.
Bilim adamlarının endüstri ve teknolojide hayal bile edilemeyen gelişmelere imza atmak için mercek altına aldıkları örümcek ağının esrarı çözülemiyor. İpin sırrı çözülürse, bunun kurşun geçirmez yeleklerden iz bırakmayan ameliyat ipliklerine, çok hafif kablolardan motosiklet kasklarına kadar pek çok alanda kullanılması planlanıyor.
Örümceklerin 380 milyon yıldır ördükleri ipliklerin hammaddesinin saç, tırnak, tüy ve deri gibi birbirinden çok farklı maddelerin yapı taşı olan "keratin" adlı proteinden oluştuğunu belirleyen uzmanlar, esnekliği çok fazla olan örümcek ipliğini kopartmak için gereken enerjinin benzer biyolojik metaryalleri koparmak için gereken enerjiden 10 kat daha fazla olduğunu tespit etti.

Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.  Üye Ol veya Giriş Yap

Hayatta İki Kör Tanıdım...Biri Beni Görmeyen Sen..Diğeri Senden Başkasını Görmeyen Ben!..
Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.  Üye Ol veya Giriş Yap
Sayfa: [1]
  Yazdır  
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik » -Her Telden- » Güncel Haberler » Bilim ve Teknoloji HaberleriKonu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Forum Arsivi

Tigra Design by TurkLoRD