R3D_WoLf
'4eVeR RocK'
Banned
Rep: 507
5636.00 Forum Lirası
Extra Listesi
Üyeye para gönder
|
 |
|
|
Gazi, çiftliğinde dolaşıp hava alırken oldukça yaşlı bir kadına >>>>rasladı. >>>> >Atatürk attan inerek bu ihiyar kadının yanına sokuldu. >>>> > >>>> >- Merhaba nine. >>>> > >>>> >Kadın Ata'nın yüzüne bakarak hafif bir sesle; >>>> > >>>> >- Merhaba dedi. >>>> > >>>> >- Nereden gelip nereye gidiyorsun? >>>> > >>>> >Kadın şöyle bir duralayıp, >>>> > >>>> >- Neden sordun ki, dedi. Buraların sabısı mısın? Yoksa bekçisi >>>>mi? >>>> > >>>> >Paşa gülümsedi. >>>> > >>>> >- Ne sahibiyim ne de bekçisiyim nine. Bu topraklar Türk >>>>milletinin >>>>malıdır. >>>> >Buranın bekçisi de Türk milletinin kendisidir. Şimdi nereden >>>>gelip >nereye >>>> >gittiğini söyleyecek misin? Kadın başını salladı. >>>> > >>>> >- Tabii söyleyeceğim, ben Sincan'ın köylerindenim bey, otun güç >>>>bittiği, >>>> >atın geç yetişdiği kavruk köylerinden birindeyim. Bizim mıhtar >>>>bana >bilet >>>> >aldı trene bindirdi, kodum Angara'ya geldim. >>>> > >>>> >- Muhtar niçin Ankara'ya gönderdi seni? >>>> > >>>> >- Gazi Paşamızı görmem için. Başını pek ağrıttım da... Benim >>>>iki oğlum >>>> >gavur harbinde şehit düştü. Memleketi gavurdan kurtaran kişiyi >>>>bir kez >>>> >görmeden ölmeyeyim diye hep dua ettim durdum. Rüyalarıma girdi >>>>Gazi >Paşa. >>>> >Bende gün demeyip mıhtara anlatınca, o da bana bilet alıverip >>>>saldı >>>> >Angaraya, giceleyin geldimdi. Yolu neyi de bilemediğimden işte >>>>ağşamdan >>>> >belli böyle kendimi ordan oraya vurup duruyom bey. >>>> > >>>> >- Senin Gazi Paşa'dan başka bir isteğin var mı? Kadını birden >>>>yüzü >>>> >sertleşti. >>>> > >>>> >- Tövbe de bey, tövbe de! Daha ne isteyebilirim ki... O bizim >>>>vatanımızı >>>> >gurtardı. Bizi düşmanın elinden kurtardı. >>>> >şehitlerimizin mezarlarını onlara çiğnetmedi daha ne >>>>isteyebilirim >ondan? >>>> >Onun sayesinde şimdi istediğimiz gibi yaşıyoruz. Şunun bunun >>>>gavur >>>>dölünün >>>> >köpeği olmaktan onun sayesinde kurtulmadık mı? Buralara bir >>>>defa yüzünü >>>> >görmek, ona sağol paşam! Demek için düştüm. Onu görmeden >>>>ölürsem >gözlerim >>>> >açık gidecek. Sen efendi bir adama benziyon, bana bir yardım >>>>ediver de >>>>Gazi >>>> >Paşayı bulacağım yeri deyiver. Atatürk'ün gözleri dolu dolu >>>>olmuştu, çok >>>> >duygulandığı her halinden belliydi. >>>> > >>>> >Bana dönerek, >>>> > >>>> >- Görüyorsun ya Gökçen, işte bu bizim insanımızdır... Benim >>>>köylüm, >benim >>>> >vefalı Türk anamdır bu. >>>> > >>>> >Attan indim. Yaşlı kadının elini tuttum anacığım dedim, sen >>>>gökte >>>>aradığını >>>> >yerde buldun, rüyalarını süsleyen, seni buralara kadar koşturan >>>>Gazi >Paşa >>>> >yani Atatürk işte karşında duruyor. >>>> > >>>> >Köylü kadın bu sözleri duyunca şaşkına döndü. Elindeki değneği >>>>yere >>>> >fırlatıp, Atatürk'ün ellerine sarıldı. Görülecek bir manzaraydı >>>>bu. >İkisi >>>> >de ağlıyordu. İki Türk insanı biri kurtarıcı, biri kurtarılan, >>>>ana oğul >>>> >gibi sarmaş dolaş ağlıyorlardı. Yaşlı kadın belki on defa öptü >>>>atanın >>>> >ellerini. Ata da onun ellerini öptü. Sonra heybesinden küçük >>>>bir paket >>>> >çıkarttı. Daha doğrusu beze sarılmış bir köy peyniri. Bunu >>>>Atatürk'e >>>> >uzattı; >>>> > >>>> >- Tek ineğimim sütünden kendi ellerimle yaptım Gazi Paşa, bunu >>>>sana >>>>hediye >>>> >getirdim. Seversen gene yapıp getiririm. Paşa hemen orada bezi >>>>açıp >>>>peyniri >>>> >yedi. Çok beğendiğini söyledi. Sonra birlikte köşke kadar >>>>gittik. >>>> > >>>> >Oradakilere şu emri verdi; >>>> > >>>> >"Bu anamızı alın burada iki gün konuk edin. Sonra köyüne >>>>gotürün. >>>>Giderken >>>> >de kendisine üç inek verin benim armağanım olsun." >>>> > >>>> >ALINTIDIR
|