PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , komik msn avatarlar
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , komik msn avatarlar » -Her Telden- » HayvanLar aLemiKonu:
 PİTBULLLARrr
.
Kullanıcı Adı:
Şifre:
PİTBULLLARrr
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: PİTBULLLARrr
« : 21 Kasım 2008, 18:29:46 »
sadakat_emre
oNlyLead
Sevdik Bu Uyeyi

Rep: 36

5588.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
~YouR eGo My LeGo~

footbal_emre@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta

PiTBULL ve İNSAN

Pitbullar sanıldıkları kadar vahşi değillerdir.Tam tersine sosyal yaratıklardır.İnsanlarla dostluğa bayılırlar. Köpeğiniz size ey nin eğlence olabilir. Sadakatine diyecek yoktur. Gösterdiğiniz saygı ve sevgiyi aynen iade ederler. Onu terbiye etme zahmetine katlanırsanız, Köpeğe kendi yaşam tarzımızı Benimsetebilir , onu ailenizin bir parçası haline getirebiliriz.

Mükemmel Koruyuculuk vasfı

Bu vasıfa sahip pitbullar , gözetim ve koruyuculuk hissini soyundan alır. Hem sahibine hem ailsine hatta ev ve eşyalara kadar koruma görevini yerine getirebilir.Köpeğe emianet edilen bekçilik görevi bir hırsıza karşı alınabilcek en iyi önlemdir. Koku alma gücü ve duyu hissi görevini üstün bir başarıyla yapmasına ayrdımcı olur.

Köpekler bir yabancıdan kuşkulanmadıkça hiç bir tepki göstermezler.

EĞİTİM

Pitbull eğitimine ve gözetimine çok dikkat edilmesi gerekilen bir köpektir. öncelikle yapılması gereken , yavru köpeğin alımında hayvanın sinirli olmamasına dikkat edilmeli. Yavru köpek tualet eğitimi alırken hayvana çok sert değil ılımlı davranılmalıdır. Sert bir davranış hayvanda ters etkilere yol açabilir.

Daha sonraki eğitim aşamalarına geçildiğinde pitbull gibi sert hayvanlar için üretilmiş olan eğitim tasmaları kullanılmalıdır. Yanlış için yapılan uyarılar kadar , doğrularda mükafatlandırılmalıdır.

Yürüyüş eğitimi verlirken , eğitim tasması sıkıca tutularak köpeğin dış etkenlere karşı tepkileri denetlenmelidir. Korku ve sinirlilik hali köpeğin ani tepkilerde bulunmasına yolaçabilir.

Pitbullar eğitilmesi zor köpekler arasındadırlar. Diğer köpeklerle olan ilişkileri çok iyi denetlenmelidir. Çünkü sinirli olmaları durumunda muazzam güçleri sayesinde engellenmesi güç durumlara yol açabilirler. Bir kavga durumunda karşı taraftaki köpeğin yara alması , ceza kanununa göre sizin köpeğinizin iğne ile uyutulmasına yolaçabilir.

Pitbullar sahipleri gibi hareket ederler.İsterseniz onu bir ölüm makinesi olarakta yetiştirebilir, istersenizde zararsız bir kaniş yavrusu gibide olabilir. Amma velakin muazzam güçlerinin farkında olan hayvanlar dövüş köpeği olmaya daha elverişlidir. Bu yüzden pitbullunuzu küçük yaşlardan itibaren diğer köpeklerle tanıştırmalı ve davranışlarını kontrol altına almalısınız.

SECERE

Secere , insanlar arasında bilinen anlamıyla , köpeğin soyunun belli olmasıdır. Secerenin özelliği ; ana ve babası secereli olan hayvanın doğumundan kısa bir süre sonra kulağına yapılan işaretten anlaşılır.

Secereli hayvanlarda , doğacak hayvanın tipi vede rengi bellidir.Ve kalıtımsal özellikler dışına çıkmaz.

Secereli hayvanlar kendi türlerinini bütün özelliklerini taşır ve bu şekilde sınıflandırılır. Secere köpekler için gücün ve aseletin simgesidir.Dünya köpek showlarında birinci olan hayvanlarda soyu belli olmaksızın secere kazanırlar.

Secereyi köpek türleri üzerinde çalışan klupler ve kurumlar saptamaktadır.Bunlar zaman zaman gözden geçirilip yeniden düzenlenir.

Dünya   köpek yarIşmalarında jurinin ölçülerini tür standartları belirler.Secereli bir köpek almak istediğimizde , karnesinde secere bulunan dişi ve erkek köpek aranır.

Şimdide PİTBULLardaki secereyi inceliyelim.

19. y.y. başlarında rottweiler , bulldog ve amerikan teriyerinin aşılanmasıyla elde edilen PİTBULL gücün simgesi olmuştur.İlerliyen zamanlarda hayvanın kan hattındaki değişmler secereli gerçek bir köpeği bulmayı zor hale getirmiştir.Sir Jhon Willer , Bu köpekleri ıslah altına almış , ve secereli safkan PİTBULLarı ortaya çıkarmıştır.

Türkiye'de de secereli PİTBULL bulmak mümkündür.Türkiye'de de bu konuda yardımcı olabilecek klupler bulunmaktadırlar

Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.  Üye Ol veya Giriş Yap
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2009, 18:24:20 »
cem mert
Üye

Rep: 1

119.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
bilin ki rap benim tek sevgilim

Üyelik Bilgileri E-Posta

Pitbullar sanıldıkları kadar vahşi değillerdir.Tam tersine sosyal yaratıklardır

emre kardes kusura bakma ama gercek deil bn komsununkini seviyim dedim sadece sevektim ve yemek verecektim hemen saldırdı komsu yetişmese ölüyordum koluma ve bacagıma toplam 27 dikiş atıldı nese ya bn sevmem bu hayvanları :@

ॐ๑ Ǻήήé Béή мǺήЧǺЌ ǿĻđųм ๑ॐ
« Yanıtla #2 : 23 Mayıs 2009, 15:02:11 »
_DeaDMaN_
PesimisT DeaDMaN
Süper Moderator
*

Rep: 612

1271.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
!_SaGo_!

m_fatih21@hotmail.com . .
Üyelik Bilgileri E-Posta

emre kardes kusura bakma ama gercek deil bn komsununkini seviyim dedim sadece sevektim ve yemek verecektim hemen saldırdı komsu yetişmese ölüyordum koluma ve bacagıma toplam 27 dikiş atıldı nese ya bn sevmem bu hayvanları :@

geçmiş olsun:D

Benimle kal...
« Yanıtla #3 : 20 Haziran 2009, 11:39:55 »
Melenqolik_Çocuk
Üye

Rep: 1

190.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
MeTeHaN!!!!!!!!!!!!!!!!

Üyelik Bilgileri

bana bikere saldırdı pitbull
« Yanıtla #4 : 07 Temmuz 2009, 01:11:34 »
The_CoLT
Moderatör
*

Rep: 206

9840.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
meLankoLia..

Üyelik Bilgileri

Bildiğim Kadarıyla Türkiyede PitbuLL Yasak..

Aklımı kaçırmak üzereyim ben çürük bir düzeneğin üzerindeyim
Neyin beni beklediğini bilmemkteyim her yerde bilinmezlik var
Aklımı kaçırmak üzereyim ben çürük bir düzeneğin üzerindeyim
Neyin beni beklediğini bilmemkteyim her yerde bilinmezlik var

« Yanıtla #5 : 07 Temmuz 2009, 01:27:01 »
uAkon
Alkol&Sigara
Co-Admin
*

Rep: 1255

0.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder

Üyelik Bilgileri

Bildiğim Kadarıyla Türkiyede PitbuLL Yasak..

Aslında yasak ama kayıt ettirmen gerekiyor..Kayıt ettirince bir sorun olmuyor beslemen açısından..Ama her zamanki gibi kağıt üstünde yasak..Denetimliği yok..Kayıt ettirmesende olur..Yavruyken kimliğine boxer yazdırdığın zaman da bir sorun olmaz..Yavruyken birbirlerine çok benzedikleri için veterinerler bile anlayamıyor..Bir çok yolu var..
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2009, 11:24:00 Gönderen: uAkon » Logged

Ölsemde olmaz haberin...
« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2009, 08:24:08 »
CalipH
DePecHe_MoDe
Moderatör
*

Rep: 619

1868.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
[P][C]-[T][U][R][K]

Üyelik Bilgileri E-Posta

uzak dursunlar benden Sırıtan
« Yanıtla #7 : 19 Ağustos 2009, 09:12:28 »
KabirS
Moderatör
*

Rep: 93

7550.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
r.a.1997@hotmail.com
Üyelik Bilgileri

saldırdı mı deşiyor ya aman kalsın valla Gülümseme
« Yanıtla #8 : 30 Ağustos 2009, 18:31:34 »
G i z e m l i
Karizma Üye

Rep: 18

1702.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder

Üyelik Bilgileri

çok korkutucu bir hayvan..

« Yanıtla #9 : 12 Eylül 2009, 18:10:14 »
irfan_96
Karizma Üye

Rep: 3

694.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
wampir_yarasa@windowslive.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

pitbulların ürkütücü bir görüntüsü var...bende tırsıyorum zaten o köpeklerden... Şaşırmış
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , komik msn avatarlar » -Her Telden- » HayvanLar aLemiKonu:
 PİTBULLLARrr

Gitmek istediğiniz yer:  

Tigra Design by TurkLoRD