PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik » -Bilgi Paylaşım- » İşletim Sistemleri » Windows İsletim SistemiKonu:
 Masaüstündeki simgelerin gölgelerini kaldırma çözümleri
.
Kullanıcı Adı:
Şifre:

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Masaüstündeki simgelerin gölgelerini kaldırma çözümleri
« : 10 Ekim 2008, 22:42:21 »
ZcN
Tu®k
Administrator
*

Rep: 10009

151554.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder

Üyelik Bilgileri

Windows Server 2003 ve Windows XP'de masaüstü simgeleri ve simge etiketleri arka plan saydamlığını veya gölge efektini görüntülemeyebilir

Neden
Bu sorun, Active Desktop özelliğini açan masaüstü içeriği kullanırsanız oluşabilir. Örneğin, saydam bir görüntü veya animasyonlu GIF resmi kullanan bir arka plan öğeniz ya da masaüstü öğeniz varsa veya bir Web sayfasını etkin masaüstü olarak ayarlarsanız bu sorun oluşabilir. Web Öğelerini Masaüstüne Kilitle özelliğini açarsanız da bu sorun oluşabilir.

Çözüm
1. Masaüstünde, Bilgisayarım'ı sağ tıklatın ve Özellikler'i tıklatın.
2. Sistem Özellikleri iletişim kutusunda Gelişmiş sekmesini tıklatın.
3. Gelişmiş sekmesinde, Performans altında Ayarlar'ı tıklatın.
4. Masaüstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan onay kutusunu tıklatarak temizleyin, Uygula'yı tıklatın ve sonra da iki kez Tamam'ı tıklatın.
5. Denetim Masası'nı kapatın.

Başlat tuşundan çalıştır a giriniz. Çıkan pencereye "regedit" yazınız. "çalıştır" tuşuna basınız. çıkan pencerede
solda "Bilgisayarım" seçili dursun. Ctrl tuşuna basılı tutarak F tuşuna basınız. ufak bir pencere çıkacaktır. oraya "ForceActiveDesktop" yazınız ve "Sonrakini bul" tuşuna basınız. Bir süre bekledikten sonra sağ kısımda "ForceActiveDesktopOn" diye birşey göreceksiniz. ona çift tıklayınız. açılan ufak pencerede sol altta "değer verisi" vardır ve değer 1 dir. o değeri 0 yapınız. ve tamam tuşuna basınız. regedit programını kapatınız. bilgisayarım'a sağ tuş özellikler ile giriniz yukarıdan gelişmiş penceresine geçiniz. performans kısmında ayarlar tuşuna basınız çıkan pencerede "Masaüstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan"ı tikleyiniz. tamam diyip kapatınız. sonra tekrar bilgisayarıma sağtuş yine aynı yere yani gelişmiş performan ayarlar kısmına girip o "Masaüstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan"a attığınız tiki kaldırınız. uygula tamam diyip kapattığınızda artık transparan görünümlü simgeleriniz olacaktır.

Netteki bütün kaynaklarda ki bilgiler derlenerek hazırlanmıştır.
Sayfa: [1]
  Yazdır  
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik » -Bilgi Paylaşım- » İşletim Sistemleri » Windows İsletim SistemiKonu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Forum Arsivi

Tigra Design by TurkLoRD