PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , komik msn avatarlar
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , komik msn avatarlar » -Her Telden- » HayvanLar aLemiKonu:
 Farelere Konuşma Geni Aktarıldı
.
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Farelere Konuşma Geni Aktarıldı
« : 18 Kasım 2009, 17:41:16 »
KabirS
Moderatör
*

Rep: 87

7144.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
r.a.1997@hotmail.com
Üyelik Bilgileri

Bilim adamları insan DNA'sındaki konuşma geni olarak bilinen FOXP2'yi farelere yerleştirerek, iletişimlerindeki değişiklikleri tespit etmeyi başardı.
Cell dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Almanya'daki Max Planck Evrimsel Antropoloji Enstitüsü araştırmacısı Wolfgang Enard, farelerin DNA'sına yüklenen insan geniyle farelerde iletişim aracı olan ses renginde ve beynin çalışma yönteminde değişiklikler saptadı.

Araştırmada, FOXP2 yüklenerek genetik değişime uğrayan farelerin beyin sinir bağlantılarında ve yeni doğmuş farelerin annesinden ayrıyken ultrasonik (ses ötesi) düzeyde çıkardıkları "cıyaklama" sesi de dahil seslerinde önemli değişikler gözlemlendi.
 Farelerin sesli iletişiminin henüz yeterli araştırılmaması nedeniyle FOXP2 geninin farelerde yaptığı değişimlerin tümünün saptanmasının zor olduğunu vurgulayan araştırmacılar, bu genin farede dudak kasları, akciğerleri, gırtlak ve dil kontrolü sağladığını tahmin ediyor.
FOXP2 geninin insanın konuşma işlevinden sorumlu olduğu, İngiltere'de 1998 yılında, konuşma bozukluğu bulunan İngiliz aile üyelerinin muayenesi sırasında keşfedilmişti. İngiliz ailenin bireylerinin konuşma ve anlamada güçlük çekmesine taşıdıkları FOXP2 geninin anormal versiyonlarının neden olduğu anlaşılmıştı.
« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2009, 19:36:44 »
hidden soul
Aktif Üye

Rep: 12

713.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
farkcok_hayatbos14@hotmail.com
Üyelik Bilgileri

bi bu kalmıştı oda oldu Kahkaha:D

Artık yeter sessiz haykırışlarımı kesiyorum,
Sana dolu dolu özlediğimi söylüyorum,
Yanlızlığa değil sensizliğe yanıyorum,
Sevgime değil ona inat olan herşeye kızıyorum,
Senden değil sensiz gecen her anımdan nefret ediyorum!!...
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2010, 14:20:27 »
yavuzkarakus
Karizma Üye

Rep: 16

2610.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
Gød's Men [((heLL))]

yavuzkarakus42@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

bi bu kalmıştı oda oldu Kahkaha:D

harbiden ya xD

Sayfa: [1]
  Yazdır  
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , komik msn avatarlar » -Her Telden- » HayvanLar aLemiKonu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Tigra Design by TurkLoRD