PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik » -Her Telden- » Dini Bölüm » Dua, Ayet, Hadis (Moderatör: TheSooN™)Konu:
 ebu hureyreden rivayet edilen hadisler
.
Kullanıcı Adı:
Şifre:

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: ebu hureyreden rivayet edilen hadisler
« : 26 Ocak 2007, 00:58:05 »
water_lily
[!..мαтнємαтє¢ιαη..!]
ViP üye
*

Rep: 3107

6116.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder

Üyelik Bilgileri

KİTÂBU’L İMAN
1-)Ebu Hureyre (r.a.) dan rivayet olunduğuna göre; Rasulullah (s.a.v.): ‘İman altmıştan fazla şubedir.Hayâ da imandan bir şubedir.’ buyurmuştur.
– Buhari / Müslim -

2-) Ebu Hureyre (r.a.) dan rivayet olunduğuna göre; Rasulullah (s.a.v.)’a :
-Amelin hangisi efdaldir? diye soruldu.Rasulullah (s.a.v.) :
-Allah’a ve Rasulüne iman etmektir, buyurdu.
-Ondan sonra hangisi? diye soruldu.
-Allah yolunda cihaddır, buyurdu.
-Ondan sonra hangisi? diye soruldu.
-Makbul olunmuş hacdır, cevabını verdi.

– Buhari –

3-)Ebu Hureyre (r.a.) dan rivayet olunduğuna göre; Rasulullah (s.a.v.): ‘Her kim imanından dolayı ve ecrini yalnız Allah’tan umarak kadir gecesini tâatle geçirirse, onun lehine geçmiş günahları mağfiret olunur.’ buyurdu. – Buhari –

4-) Ebu Hureyre (r.a.) dan rivayet olunduğuna göre; Rasulullah (s.a.v.) buyurdu ki: ‘Allah kendi yolunda cihada çıkacak kimseye; ‘ Onu evinden çıkaran şey yalnız bana iman ve elçilerimi tasdik ise, nâil olduğu ecir ve ganimetle yurduna geri getireyim, yahut cennete girdireyim.’ diye tekeffül etmiştir.Ümmetime meşakkat verecek olmasaydım, hiçbir cihad müfrezesinin arkasından geri kalmazdım.Yemin olsun ki Allah yolunda öldürülüp diriltilmemi, ondan sonra öldürülüp diriltilmemi, ondan sonra öldürülmemi ne kadar isterdim’
- Buhari –

5-) Ebu Hureyre (r.a.) dan rivayet olunduğuna göre; Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu : ‘Her kim Ramazanda imanı sebebiyle ve ecrini yalnız Allah’tan umarak nafile ibadetlerle uğraşırsa, kendisi lehine geçmiş günahları mağfiret olunur.’
- Buhari –

« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2007, 08:46:14 »
ZcN
Tu®k
Administrator
*

Rep: 10009

151554.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder

Üyelik Bilgileri

paylaşımın için çok tşk ediorum ayrıca iii varsın =)

Allah ellerindeki parmaklara zeval vermesin...
Sayfa: [1]
  Yazdır  
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik » -Her Telden- » Dini Bölüm » Dua, Ayet, Hadis (Moderatör: TheSooN™)Konu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Forum Arsivi

Tigra Design by TurkLoRD