PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik » -Her Telden- » Güncel Haberler » Bilim ve Teknoloji HaberleriKonu:
 Cep telefonu kaza riskini yüzde 20 artırıyor
.
Kullanıcı Adı:
Şifre:

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Cep telefonu kaza riskini yüzde 20 artırıyor
« : 10 Eylül 2008, 15:34:40 »
coq_zor
SeNi SeViYoRuM
Karizma Üye

Rep: 389

388.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
(((...SEN BENİM HERŞEYİMSİN...)))

Üyelik Bilgileri

ARAÇ kullanan sürücülerin cep telefonuyla konuşmaları kaza nedeni oluyor. Araştırmalar, sürücülerin seyir halindeki bir araçta cep telefonu ile arama yaparken yüzde 20, önemli bir konu görüşmesi sırasında ise yüzde 29 oranında tehlikeli bir durumu gözden kaçırdığını ortaya koydu.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, araçla seyir halindeyken, cep telefonu ile arama yapmanın veya gelen aramalara cevap vermenin, sürücülerin dikkatini dağıttığını ve kazalara sebep olduğunu söyledi. Sürücülerin cep telefonu kullanırken dikkatinin dağıldığını söyleyen Oda Başkanı Alkan, “Ani durumlarda frene basma süresi bazı etkenler nedeniyle artar. Cep telefonu ile konuşan bir sürücünün, çevredeki tehlikelerden bazılarını fark etmesi de mümkün görülemez. Bu nedenlerle cep telefonu kaza riskini artırıyor” dedi.
Yapılan araştırmaların da araç kullanırken cep telefonu kullanmanın sakıncalı olduğunu ortaya koyduğunu kaydeden Mehmet Ali Alkan, “Sürücülerin seyir halindeki bir araçta cep telefonu ile arama yaparken yüzde 20, önemli bir konu görüşmesi sırasında ise yüzde 29 oranında tehlikeli bir durumu gözden kaçırdığı yapılan araştırmalarla tespit edildi. Ayrıca, görüşme bittikten sonraki ilk 5 dakika içinde kaza olasılığının 4 ile 8 kat, 15 dakika içinde ise 1 ile 3 kat daha fazla olduğu gözlendi” diye konuştu.

Alkan, sürücülerin cep telefonu görüşmeleri sırasında araçlarını uygun bir yerde durdurarak konuşmaları gerektiğini kaydetti.

Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.  Üye Ol veya Giriş Yap

BENİ YANLIZ ALLAH SORGULAR  NE KRAL TANIRIM NEDE KURAL ALAYINA İSYAN KRALINA HODRİ MEYDAN!!!
« Yanıtla #1 : 30 Eylül 2008, 23:25:32 »
irfan_96
Karizma Üye

Rep: -2

2202.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
Yaşadığını sanıp aslında yaşamayanlar...

nafrikuno@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

...Böyle çok kaza gördüm.Telefonla Konuşurken Kaza Yapan Kişiler...Bilgilendirdiğin İçin Teşekkürler... Gülümseme

Hayatta İki Kör Tanıdım...Biri Beni Görmeyen Sen..Diğeri Senden Başkasını Görmeyen Ben!..
Sayfa: [1]
  Yazdır  
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik » -Her Telden- » Güncel Haberler » Bilim ve Teknoloji HaberleriKonu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Forum Arsivi

Tigra Design by TurkLoRD