PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik » -Her Telden- » Güncel Haberler » Bilim ve Teknoloji HaberleriKonu:
 Cep telefonları aynı dili konuşacak
.
Kullanıcı Adı:
Şifre:

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Cep telefonları aynı dili konuşacak
« : 13 Ağustos 2008, 18:02:10 »
Ok4N
Co-Admin
*

Rep: 1450

1990.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
492437901
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

Dünyanın önde gelen cep telefonu şirketleri, Symbian yazılımını ortak cep telefonu dili olarak kullanma konusunda anlaşma sağladı.

İnternetteki ilgili sitelerden derlenen bilgilere göre, Nokia, Sony Ericsson, Motorola ve NTT DOCOMO firmaları, halen birçok cep telefonunda kullanılan işletim sistemi Symbian ve onun alt kolları olan S60, UIQ ve MOAP yazılımlarını açık kaynak kodlu ortak dil olarak kullanacağını açıkladı. Söz konusu ortaklığa AT&T, LG Electronics, Samsung Electronics, STMicroelectronics, Texas Instruments ve Vodafone da destek sağlayacak.

Yapılan anlaşma doğrultusunda Symbian ekibi Nokia’ya katılacak. Birlik, 2009 yılının ilk yarısında kurulacak ve çalışmaya başlayacak.

Çalışmaların ardından 2010 yılında Symbian işletim sistemi, resmi olarak birliğe katılacak firmalar tarafından ortak ve ücretsiz olarak EPL (Eclipse Public License) lisansı ile geliştirilecek.

Satılan cep telefonlarının yüzde 60’ının Symbian işletim sistemine sahip olduğu tahmin ediliyor.

Forum Kurallarına Uyalım

Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.  Üye Ol veya Giriş Yap
http://www.pc-turk.com/forum/forum-kurallari-t30.0.html
« Yanıtla #1 : 05 Ekim 2008, 11:48:00 »
irfan_96
Karizma Üye

Rep: -2

2202.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
Yaşadığını sanıp aslında yaşamayanlar...

nafrikuno@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

Bence gereksiz...Telefonlar normal halleriyle daha iyiler bence...Paylaşımın İçin Teşekkürler

Hayatta İki Kör Tanıdım...Biri Beni Görmeyen Sen..Diğeri Senden Başkasını Görmeyen Ben!..
Sayfa: [1]
  Yazdır  
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik » -Her Telden- » Güncel Haberler » Bilim ve Teknoloji HaberleriKonu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Forum Arsivi

Tigra Design by TurkLoRD