PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , komik msn avatarlar (Arşiv Ana sayfa) => Felsefe

Konu: Her Şeyde Ruh Var Mıdır?

Sayfa: [ 1 ]

KabirS 07.01.2010 14:34:12
bir ara sınıfımızda bir konu açıldı. tarih öğretmenimiz herşeyin bir ruhu olduğunu söyledi bir çok kişi karşı çıktı ve bunlar arasında bende vardım.tüm eşyaların, içtiğimiz suyun ,üstüne basıp geçtiğimiz otun bile bir ruhu varmış.bana çok saçma geldi yani tuttuğum kalemin,oturduğum sıranın,içtiğim suyun,bastığım otun,yıllanmış bir ağacın ruhu nasıl

alıntıdır

siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar
ben şöyle açıklayabildim;

ruh sadece insanlarda ve hayvanlarda olur nedeni ise çok basit
örneğin parmağımıza diken battığını düşünelim
sadece parmağımız mı acır yoksa o acı duygusunu tüm vücudumuzda mı hissederiz
tüm vücudumuzda hissederiz değil mi
aslında acıyan bedenimiz değil ruhumuzdur
her yerimizde hissedebildiğimize göre
eğer ikna olmadıysanız şöyle anlatayım ölmüş bir adamı ne kadar döverseniz dövün adam kılını kıpırdatmaz neden çünkü ruhu yoktur acı duymuyordur siz bedenine işkence yapmış olursunuz ama acı hissetmez çünkü ruh yoktur içinde
eğer her şey de ruh olsaydı ayağımızı masaya çarptığımızda masanın da canının yanması gerekirdi onun da bize can havliyle yanıt vermesi gerekirdi
ama böyle bir şey olmaz
ya da masa aşık olabilir mi su üzülebilir mi
bu duyguları ruhumuzda yaşamaz mıyız
madem ruhları var o zaman bu sorular cevapsız kalmıyor mu (masa neden aşık olmaz?su neden üzülmez?bulutlar neden kıskanmaz? vs.)
o zaman ruh sadece insanlar ve hayvanlar da vardır

Metal Militanı 21.01.2010 22:03:54
Aslında bitkilerinde ruhu olabilir çünkü onlarda birer canlıdır Gülümseme onlara bastığın, dallarını kopardığın, onları kestiğin zaman feryat koparmamaları onların canının acımadığı anlamına gelmez. Ayrıca bitkilerle konuşmak, onlara müzik dinletmek onlar için çok faydalı sonuçlar meydana getiriyor. Bunu bilimsel olarak kanıtlandı hatırlıyorsundur belki bir ara belgeseller falan çekmişlerdi bunun için Gülümseme bence bitkilerinde ruhu olabilir emin değilim. Ama bildiğim tek şey onların ruhu olsada olmasada Cennet ve Cehennemle tek ilgisi olan varlıklar(bu boyuttakileri kastediyorum) insanlar olacak.

EnesCan_61 21.01.2010 22:29:24

İsra suresinin (Sana ruh hakkında soranlara, de ki, "Ruh Rabbimin işlerindendir, size az bir bilgi verilmiştir") mealindeki 85. âyeti de ruhun mahiyetini bilmenin imkansız olduğunu gösteriyor.

insanlardaki ruh kavramı hiçbir  varlıkta yoktur.

fazla bu konu hakkında yazıp günaha girmek istemiyorum  eğer olsa idi  ahirette  mizan kurulduğunda  insanlar gibi  bu varlıklarında  veya canlılarında  hesaba  çekilmesi gerekirdi.ama kuranda sadece insanların bu dünyada yaptıklarıyla hesaba  çekileceğini bilmekteyiz.

herşeye rağmen bu konu  hakkında  fazla yorumda  bulunup günah işlemektense  Allah  herşeyin  en iyisini bilir  demek geliyo içimden.

KabirS 22.01.2010 08:33:00
insanlardaki ruh kavramı hiçbir  varlıkta yoktur.  katılıyorum aslında . ama bi bakımdan bitkilere güzel sözler söylediğinde daha güzel görünürmüş derler. bu ruh mudur bilemem ama bir de japondu galiba araştırmacılar pis bir suya güzel sözler söylemişler onun için dua etmişler ve su pırıl pırıl olmuş su da da mı ruh var? bu Allah'ın bir hiklmeti biizim bileceğimiz bir iş değil ama açıklamalar güzeldi teşekkürler Kahkaha ( yazımı okuyunca iğrenç bir yazı yazdığımı anladım kenidmi eleştiryim biraz )

Sayfa: [ 1 ]