PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , komik msn avatarlar (Arşiv Ana sayfa) => Tartışma alanı

Konu: Nüfus

Sayfa: [ 1 ]

Metal Militanı 20.12.2009 12:17:29
Nüfusu daha fazla olan ülke mi daha çok kalkınır, daha az olan ülke mi?

Not: Bu konuyu bana verdiği için EternalShine'a buradan teşekkürler. Kahkaha

EternalSunshine 20.12.2009 12:21:41
Bence nüfusun az olmasıyla ya da çok olmasıyla alakası yoktur kalkınmanın.
Az olan dersek hani ? Köyler bizden daha mı iyi kalkınıyor ?
Çok desek peki ? Afrika mesela bizden daha mı iyi kalkınıyor ?
Bence her şey yöneticide biter. Nüfus çokta olsa azda olsa onu yönetende biter her şey.
Başı boş bir ülke hiç kalkınamaz mesela.

Not: Bana ufacık teşekkür ettiğin için ve bu konuyu açtığın için bende sana burdan ufacık teşekkürlerimi sunuyorum Kahkaha Ayrıca köydeki anneanneme ve dedeme ayrıca bizi izleyen halalarıma selamlarımı iletiyorum Kahkaha Tv yayını gibi oldu ama neyse.. Televizyonumuzun sesini kısarsak daha iyi anlaşabiliriz =P

€.3.R.U 20.12.2009 12:51:16
Bence çok olan ama şöyle;

Nerede genç nüfus fazla ise ve bunların bilme katkısı varsa orası..

Ve buralar daha çok büyük kentler oluyor..

Blacking4Love 20.12.2009 20:50:57
Bence genç nüfus her zaman kurtuluş değil, o genç insanların düşündükleri, görüşleri ülkelerini iyiye götüreceği için bakış açısı, görüş, düşünce gibi kavramların her zaman en etkili kalkınma yolu olduguna inanıyorum.

içi boş ama fazla bir nüfus hiç birşey kazandırmaz bir ülkeye, tersine kaybettirir.
niçin varolduklarını, niye yaşadıklarını bilen, KENDİLERİNE AİT düşünceleri olan, sorgulayabilen, ancak nüfusu az olan bi toplumun daha iyi yerlere gelecegini dusunuyorum.

uAkon 21.12.2009 07:14:51
Az olsun öz olsun...
Eğer bir ülkede nüfus fazlaysa yatırımların büyük kısmı sanayi,bilim için değil okul,hastane,yurt gibi yerlerin yapılması için kullanılır...

CalipH 21.12.2009 13:36:12
Nüfusun çokluğu geri kalmışlığın göstergesidir..o yüzden az olamsı daha iyidir bence..

KabirS 21.12.2009 17:53:33
nüfus çok olursa maaş düşük olur isyanlar çıkar şehir çirkinleşir bence bilgili az nüfus en iyisidir..

EternalSunshine 21.12.2009 19:42:38
Nüfusun çokluğu geri kalmışlığın göstergesidir..o yüzden az olamsı daha iyidir bence..

Çin'e ne diyeceksin peki ?

ubertu 21.12.2009 20:08:11
Şuan Çinde Nüfüsunu Azlatmaya Çalışıyor ;

deADLy* 22.12.2009 20:37:18
Ben bir ara nüfüs azaltmak için savaşların olduğunu duymuştum...

Nüfüs sorun olmuş ki böyle şeyler duyuluyor...

Bence fazla artıp azalmayla alakası yok , önemli olan insanların huzurlu olması.

Almanlar evlenen kişilere birçok avantajlar veriyor bunlarda nüfüsü destekliyor çünkü almanyada alman kökenli insanların sayısı az.

Her insan değerlidir ama bazı ülkelerde bu anlaşılmıyor.........

FighteR´Fox 22.01.2010 13:45:28
Genc nufus aynı zamanda tecrubesiz nufustur...Her turlu yola dogru kolayca cekilebilirler ... Ulkesine dusman bile yapılabilirler...Tıpkı suanda oldugu gibi...Bu yuzden genc nufusu sadece uretici olarak tanımlamak yanlıs bence...

Sayfa: [ 1 ]