PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , komik msn avatarlar (Arşiv Ana sayfa) => Tartışma alanı

Konu: Teknoloji Mutluluk Getirir Mi?

Sayfa: [ 1 ]

Metal Militanı 20.12.2009 08:36:32
Bu münazara konusuymuş.

Sizce teknoloji mutluluk getirir mi getirmez mi?

Yani insanlığın veba hastalığıyla savaştığı ama herşeyin doğal olduğu dönemi mi tercih edersiniz, yoksa kanserle savaşılan herşeyin yapmacık doğallıktan eser kalmayan gıda ürünlerinin kol gezdiği günümüzü mü?

Teknoloji herşeyi iyi anlamda mı değiştiriyor sizce?

deADLy* 20.12.2009 08:52:16
Alıntı
Teknoloji, insanın bilimi kullanarak doğaya üstünlük kurmak için tasarladığı rasyonel bir disiplindir (- Simon, 1983, s.173 ).

Önceden veba salgınları vb. durumlardan insanlar ölürdü , teknolojinin ilerlemesi ile sanayi vb. yerlerde açığa çıkan artıklar ya denize boşaltılıyo yada bize yedirtiliyo..

Nasıl yiyoruz ??

Ben bunu gazete okumuştum örnek olarak diş macununu gösteriyolardı . Diş macunuda çok masum değilmiş..

Bence teknoloji insan hayatında kolaylaştırıcı bir etken , güzel fakat insanın herşeyi çabuk ulaşması bana kötü geliyor açıkcası..

Ben bu münazaraya katılmazdım Kahkaha

EnesCan_61 20.12.2009 09:15:56
teknolojiyi tanımayan  insanlar hala mevcut anadolunun köylerine  gidip görün daha doktor  yüzü görmemiş  tv izlememiş  köyde  yetişen ürünlerden  başka  bişey  görmeyen insanlar  var.bu  insanlar daha mutlu  bence.teknoloji insanın hayatını  kolaylaştırmasına yarıyor.insanı tembelleştiriyor  belkide.düşünün günlük yaşama dağir  kıyaslama  bayanlar  yemek  yapar,bulaşık  çamaşır falan felan.  bunları  teknolijiyle  yapan  bayan teknolijiyi  kullanmayan bayana göre  daha  az yorulduğu  malum.yemeği yerdi  kaloriyi,yağı depoladı  eritmesi  gerekirken teknoliji  sayesinde  eritemedi Sırıtan  ama diğer bayan  çalışırken  bu  fazla  enerjiyi  yakmış oldu.şimdi  teknolojiden yararlanan  bayan  iyibir  diyetisyen bulması şart.sakın  bu bayanlarda  çalışıyor  işe  gidenleri  var  demeyin bana. :Dtabiki bu işin espiri kısmı.
  teknoliji her alanda  bizi  etkilediği kesin şöyle bir örnek  tv hayatımıza  giren teknolijik  bir  yapıt.hayatımızda  ne yapıyor  acaba.saatlerce  başında durduğumuz  bişey.zaman geliyo izlerken  evimizde  yaşayan insanların bile  farkına  varmadığımız hayatımızın  monotonlaşmasına yarayan  beyimizi  bulandıran cihaz Kahkaha.eskiden  televizyonlar yokken insanlar  bir  araya gelip konuşurlarmış.komşu ziyeretleri olurmuş akşamları.muhabbetler falan filan çocukluğumda  görüyordum Kahkaha.şimdi  bırakın komşu ziyaretlerini akraba  ziyaretlerini zor yapar olduk  gitsek  bile  ordada televizyon oluyor açıyoruz  varmısın yokmusun?,kurtlar vadisi,popstar,şumu  bumu birinci  olur tartışmasını öteye  geçmeyen muhabbetler.eğer maç  varsa  biraz  şanslıyız  demektir. Kahkaha  en azından bayanlar bişeyleri konuşur   bu  arada. Kahkaha
     gerçekten bu konu  uzar  gider  her başlık yeni bir açıklama  getirir  onun için  son sözüm.

teknolijiyi tanıyan insan  onsuz  yapamaz  mutluyum  sanar,tanımayan ise hep   mutludur. Kahkaha

deADLy* 20.12.2009 10:27:35

teknolijiyi tanıyan insan  onsuz  yapamaz  mutluyum  sanar,tanımayan ise hep   mutludur. Kahkaha
+1 verdim  Gülümseme

Blacking4Love 20.12.2009 20:42:17
Teknolojinin esiriyiz, geliştikce de oyle olmaya devam edeceğiz... her ne kadar teknolojinin bize bazı özgürlüklerimizi kazandırdıgını düşünsekte çoğu şeyi de yok ediyor. ama yinede teknolojiden nefret edemiyorum Gülümseme ...

jeffkoliqq 17.02.2010 20:07:42
bence pek değil çünkü yazları İzmir de yazlık ev tuttuğumuzda evde neredeyse hiç denilcek şekilde teknolojik araç yoqtu ne TV ne Pc Sadece cep telefonlarımız vardı ama çok mutluydukk birlikte muhabbet etmek varken teknoloji çokda gerekli değilmiş....

EternalSunshine 18.02.2010 14:01:44
Teknoloji insan hayatını kolaylaştırır Şaşırmış

Bu yüzden getirir diyorum. En azından ben mutluyum, uzağımdakiler bir telefon kadar yakın artık..

legolas3534 27.02.2010 20:31:37
Öncellikle hatırlatılması gerken bir nokta olduğuna inanıyorum.İnsan kendi yarattığı şeyin neden  esiri konumuna düştü,internet,telefon,bilgisayar... Bunların 1 Günlük yokluğunda bile yeryüzünde neler yaşanıyor hepsini biliyoruz.Elektrik yoksa üretim de yok üretim yoksa ithalat ihracat yok ihracat yoksa döviz yok döviz yoksa ekonomi yok.... İşte biz bunun gibi insan hayatını doğrudan etkileyen sektörlerde kendi yarattığımız canvarın kurbanı durumundayız.

Ve benim cevabım eğer benim hayatıma kolaylık sağlayacaksa misal sağlık sektöründe gönülme sefa fakat diğer yandan yine aynı teknoloji adı altında orda binlerce insan kimysal,nükleer vb. silahlarla katlediliosa benim teknoloji denen bu başıbozuğa sözüm cemalinden gelecek sefalara gönlüm hoş ama saklı cemalinden gelen cefalara gönlüm na hoş ve eğer bi işte en ufak bir olumsuzluk varsa benim için onu silmemde hiç bir mahsur yoktur çünkü bizler mükemmel olmak için yetiştiriliyoruz.BENİM İÇİN MUTLULUK GETİRMEZ.

Sayfa: [ 1 ]