|
||
| Bu münazara konusuymuş. Sizce teknoloji mutluluk getirir mi getirmez mi? Yani insanlığın veba hastalığıyla savaştığı ama herşeyin doğal olduğu dönemi mi tercih edersiniz, yoksa kanserle savaşılan herşeyin yapmacık doğallıktan eser kalmayan gıda ürünlerinin kol gezdiği günümüzü mü? Teknoloji herşeyi iyi anlamda mı değiştiriyor sizce? |
||
|
||
Alıntı Teknoloji, insanın bilimi kullanarak doğaya üstünlük kurmak için tasarladığı rasyonel bir disiplindir (- Simon, 1983, s.173 ). Önceden veba salgınları vb. durumlardan insanlar ölürdü , teknolojinin ilerlemesi ile sanayi vb. yerlerde açığa çıkan artıklar ya denize boşaltılıyo yada bize yedirtiliyo.. Nasıl yiyoruz ?? Ben bunu gazete okumuştum örnek olarak diş macununu gösteriyolardı . Diş macunuda çok masum değilmiş.. Bence teknoloji insan hayatında kolaylaştırıcı bir etken , güzel fakat insanın herşeyi çabuk ulaşması bana kötü geliyor açıkcası.. Ben bu münazaraya katılmazdım
|
||
|
||
teknolojiyi tanımayan insanlar hala mevcut anadolunun köylerine gidip görün daha doktor yüzü görmemiş tv izlememiş köyde yetişen ürünlerden başka bişey görmeyen insanlar var.bu insanlar daha mutlu bence.teknoloji insanın hayatını kolaylaştırmasına yarıyor.insanı tembelleştiriyor belkide.düşünün günlük yaşama dağir kıyaslama bayanlar yemek yapar,bulaşık çamaşır falan felan. bunları teknolijiyle yapan bayan teknolijiyi kullanmayan bayana göre daha az yorulduğu malum.yemeği yerdi kaloriyi,yağı depoladı eritmesi gerekirken teknoliji sayesinde eritemedi ama diğer bayan çalışırken bu fazla enerjiyi yakmış oldu.şimdi teknolojiden yararlanan bayan iyibir diyetisyen bulması şart.sakın bu bayanlarda çalışıyor işe gidenleri var demeyin bana. :Dtabiki bu işin espiri kısmı.teknoliji her alanda bizi etkilediği kesin şöyle bir örnek tv hayatımıza giren teknolijik bir yapıt.hayatımızda ne yapıyor acaba.saatlerce başında durduğumuz bişey.zaman geliyo izlerken evimizde yaşayan insanların bile farkına varmadığımız hayatımızın monotonlaşmasına yarayan beyimizi bulandıran cihaz .eskiden televizyonlar yokken insanlar bir araya gelip konuşurlarmış.komşu ziyeretleri olurmuş akşamları.muhabbetler falan filan çocukluğumda görüyordum .şimdi bırakın komşu ziyaretlerini akraba ziyaretlerini zor yapar olduk gitsek bile ordada televizyon oluyor açıyoruz varmısın yokmusun?,kurtlar vadisi,popstar,şumu bumu birinci olur tartışmasını öteye geçmeyen muhabbetler.eğer maç varsa biraz şanslıyız demektir. en azından bayanlar bişeyleri konuşur bu arada. ![]() gerçekten bu konu uzar gider her başlık yeni bir açıklama getirir onun için son sözüm. teknolijiyi tanıyan insan onsuz yapamaz mutluyum sanar,tanımayan ise hep mutludur.
|
||
|
||
teknolijiyi tanıyan insan onsuz yapamaz mutluyum sanar,tanımayan ise hep mutludur. ![]() ![]() |
||
|
||
Teknolojinin esiriyiz, geliştikce de oyle olmaya devam edeceğiz... her ne kadar teknolojinin bize bazı özgürlüklerimizi kazandırdıgını düşünsekte çoğu şeyi de yok ediyor. ama yinede teknolojiden nefret edemiyorum ...
|
||
|
||
| bence pek değil çünkü yazları İzmir de yazlık ev tuttuğumuzda evde neredeyse hiç denilcek şekilde teknolojik araç yoqtu ne TV ne Pc Sadece cep telefonlarımız vardı ama çok mutluydukk birlikte muhabbet etmek varken teknoloji çokda gerekli değilmiş.... | ||
|
||
Teknoloji insan hayatını kolaylaştırır ![]() Bu yüzden getirir diyorum. En azından ben mutluyum, uzağımdakiler bir telefon kadar yakın artık.. |
||
|
||
| Öncellikle hatırlatılması gerken bir nokta olduğuna inanıyorum.İnsan kendi yarattığı şeyin neden esiri konumuna düştü,internet,telefon,bilgisayar... Bunların 1 Günlük yokluğunda bile yeryüzünde neler yaşanıyor hepsini biliyoruz.Elektrik yoksa üretim de yok üretim yoksa ithalat ihracat yok ihracat yoksa döviz yok döviz yoksa ekonomi yok.... İşte biz bunun gibi insan hayatını doğrudan etkileyen sektörlerde kendi yarattığımız canvarın kurbanı durumundayız. Ve benim cevabım eğer benim hayatıma kolaylık sağlayacaksa misal sağlık sektöründe gönülme sefa fakat diğer yandan yine aynı teknoloji adı altında orda binlerce insan kimysal,nükleer vb. silahlarla katlediliosa benim teknoloji denen bu başıbozuğa sözüm cemalinden gelecek sefalara gönlüm hoş ama saklı cemalinden gelen cefalara gönlüm na hoş ve eğer bi işte en ufak bir olumsuzluk varsa benim için onu silmemde hiç bir mahsur yoktur çünkü bizler mükemmel olmak için yetiştiriliyoruz.BENİM İÇİN MUTLULUK GETİRMEZ. |
||