|
||
| Merhaba arkadaşlar bu aralar Atatürk ile ilgili kötü şeyler.Atatürk'ün Din'e karşı geldiği.Atatürk'ün müslüman olmadağı,Atatürk'ün peygambere inanmadığı hakkında neler düşünüyorsunuz? | ||
|
||
| Tabi ki yalan öyle olsa laik değil ateizme dayalı teokratik bir ülke kurardı. Üstelik bir çok özdeyişinde dinimizin ve peygamberimizin üstün özelliklerini övmüştür bunları kim diyorsa sadece Atatürkü karalamak isteyen pisliklerin uydurmaları. Araştırma yaparsan bu özdeyişleri rahatlıkla bulursun |
||
|
||
| Evet gerçekten böyle ama videolar var.Ben onlara inanmadım üstüne ses kaydı yapılmış olabilir.Bide diğer üyelerin fikirlerini alalım... | ||
|
||
| şahsen Atatürk'ün böyle düşündüğünü veya söylediğini düşünmüyorum.yalnız günümüzde atatürkçü olarak geçinen bazı kesimlerin böyle düşündüğünü söyleyebilirim.sırf onların yüzünden diğer bir kesimde de atatürk'e karşı antipati oluştuğuda malum. | ||
|
||
| Üstelik her alkol kullanan kişiyi dinsiz atayamayız ki ! | ||
|
||
| Evet jacques doğru... | ||
|
||
| ama olkol dince yasaklanmış bişi sadece dinini tam yaşamayan bir müslüman diyebiliri(bence) | ||
|
||
Üstelik her alkol kullanan kişiyi dinsiz atayamayız ki ! bence de yani...katılıyorum... hem de atatürk ü kötülemek iiçin böyle şeyler yapıyorlar.Nankörler işte!.. |
||
|
||
Ya adam o kadar dertle uğraşmış akşamları mükafat olarak iki tek atmış çok mu
|
||
|
||
ama olkol dince yasaklanmış bişi sadece dinini tam yaşamayan bir müslüman diyebiliri(bence) alkol içti diye dinini tam yaşamayan bir insan olarak kimseye böyle bi ad takamayız...o zaman dünyada (senin dediğine göre olursa) dinini tam yaşayan çok az insan vardır.Adam bir sürü iyilik yaptı padişaha baş kaldırdı bir iki tane attı diye nolcak ki? bir de alkolü içiyor ama kimseye zararı olmazsa hiç bi sakıncası olmaz bence .... |
||
|
||
| evet bencede. Atatürk ü sevmeyenler degişik degişik yalan atıyor... Atatürk ün ,dünya nın en cesaretli , en vatanına baglı oldugunu hazmedemiyorlar.... | ||
|
||
| Evet bu doğru ahmet ama sonuçta Atatürk'te bir insan kusurları,yanlışları olabilir.Buna bir sözüm yok ama bunları abartanlara sitemim var. | ||
|
||
| bazı adamların atatürkün alkol içmesi işlerine geliyor,adamı dinsizlikle suçluyorlar ...zaten atatürk alkol bağımlısı değil ki ne zararı var anlamıyorum bence öyle adamların türkiye de ne işi var anlamıyorum hem türkiyenin ekmeğini yiyorlar hem de nan körlük yapıyorlar...olacak şey değil bence | ||
|
||
| hem içiyorsa içiyor hesap soramazlar ki.Hem hemen hemen herkes içiyor hesap sorulacaksa diger alkol içenlerden niye sorulmuyor? | ||
|
||
Tabi ki yalan öyle olsa laik değil ateizme dayalı teokratik bir ülke kurardı. Üstelik bir çok özdeyişinde dinimizin ve peygamberimizin üstün özelliklerini övmüştür bunları kim diyorsa sadece Atatürkü karalamak isteyen pisliklerin uydurmaları. Araştırma yaparsan bu özdeyişleri rahatlıkla bulursun Evet katılıyorum sana..Bununla ilgili sözleri var buyrun birkaç örnek :-Bizim dinimiz en makul ve tabiî bir dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin tabiî olabilmesi için akla, fenne, ilme ve mantığa uyması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur. -Türk milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır demek istiyorum. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam, bunada öyle inanıyorum. -Dini fikir ve inançlara hürmetkâr olmak, öteden beri tabiî ve genel bir anlayıştır. Bunun aksini düşünmek için sebep yoktur. -İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir. Eksiksiz dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa, hakikate tamamen uyuyor ve uygun düşüyor. Alkol kullanması onun dine karşı olduğu anlamına gelmez ki..!Dine de karşı gelmiyor..Alkol kullanıp kullanmaması ona kalmış bir şey ..Biz karışamayız yada alkol kullanıyor diye bilmeden yorum yapmamalıyız bence.. |
||