|
||
Kafam çok karıştı...Sizce Dünya nasıl yok olacak ya da nasıl yok olsa iyi?(biliyosunuz kıyamet elbet bir gün kopacak )
|
||
|
||
| bence hepsi. doğa kontrolden çıkacak. |
||
|
||
bence hepsi. doğa kontrolden çıkacak. desene etraf tımarhane gibi olacak:)ama hepsi olursa şöyle bi durum olur.Mesela yanıyor.Sonra da su altında kalıyor.Yanmaktan kurtulabiliriz o za amn
|
||
|
||
desene etraf tımarhane gibi olacak:)ama hepsi olursa şöyle bi durum olur.Mesela yanıyor.Sonra da su altında kalıyor.Yanmaktan kurtulabiliriz o za amn ![]() mantıksal olarak doğru ama hiç belli olmaz bence
|
||
|
||
| peki nasıl yok olsa iyi? | ||
|
||
onu kimse bilemez ama bence bir taraf yanarken diğer taraf sular içinde kalacak.Başka bölgelerde ise deprem filan olacak
|
||
|
||
| Kuranda yazıyor ben okumuştum.Okurken bile tüylerim diken diken olmuştu siznlede patlaşmak istedim. Tekvir", "dürme" anlamındadır. Birinci âyetinde güneşin dürülmesi olayından sözedildiği için bu sure böyle adlandırılmıştır. Mekke döneminde indirilmiştir. 29 âyettir. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla 1.Güneş dürüldüğü zaman, 2.Yıldızlar kararıp döküldüğü zaman, 3.Dağlar yürütüldüğü zaman, 4.On aylık gebe develer [1] başıboş salıverildiği zaman,(develer o zaman ki arap yarım adasında dünyanın en değerli şeyi) 5.Vahşi hayvanlar biraraya toplandığı zaman, 6.Denizler tutuşturulduğu zaman, 7.Canlar birleştirildiği zaman. [2] 8.Diri diri gömülen kıza sorulduğu zaman: 9."Hangi günâhtan dolayı öldürüldü?" (diye). 10.Sahifeler [3] açıldığı zaman, 11.Gök sıyrılıp açıldığı zaman, 12.Cehennem alevlendirildiği zaman, 13.Cennet yaklaştırıldığı zaman, 14.(Her) can (önceden) ne hazırladığını bilir. 15.Hayır. Yemin ederim o (gündüz) kaybolup (gece) geri dönen (yıldız)lara, 16.Dolaşıp yuvalarına giren gezegenlere, 17.Kararmaya başladığı zaman geceye, 18.Nefes almaya başladığı [4] zaman sabaha, 19.Muhakkak ki o (Kur'an), şerefli bir elçinin sözüdür. 20.Kuvvet sahibi; Arşın sahibinin katında itibarlı (bir elçinin). 21.Kendine itaat edilen, üstelik güvenilir. 22.Arkadaşınız cinlenmiş biri değildir. 23.Andolsun ki o, onu apaçık bir ufukta görmüştür. 24.O gayb haberlerinden kıskançlık edip bir şeyi saklamaz. [5] 25.O (Kur'an) kovulmuş şeytanın sözü değildir. 26.Öyleyse nereye gidiyorsunuz? 27.O ancak alemler için bir öğüttür. 28.Sizden dosdoğru olmayı dileyenler için. 29.Alemlerin Rabbi Allah dilemedikçe de siz (bir şey) dileyemezsiniz. |
||
|
||
| paylaşım için sağol Jacques... Korkmaya başladım yaa... |
||
|
||
paylaşım için sağol Jacques... Korkmaya başladım yaa... Sağol görevimiz ama gerçekten şimdi okuyunca bile tüylerimi diken diken ediyor. |
||
|
||
| Albert Einstein'e sormuşlar ''3 cü dünya savaşı nasıl olacak diye'' 3 cü dünya savaşını bilmiyorum ama dördüncü dünya savaşının taş ve sopalarla olacağını düşünüyorum demiş. Buda bir araştırma sonucu; Bilim adamları dünyanın sonunun ne zaman geleceğini tespit ettiler! Ne kadar zaman kaldı? Dünyanın sonu ne zaman ve nasıl gelecek? İngiliz bilim adamları Dünyanın sonunun ne zaman ve nasıl geleceğini tespit ettiklerini açıkladılar. Yapılan açıklamaya göre Güneş bir kızıl dev olarak genişleyecek, dünyayı kendisinden uzağa itmesine rağmen bu uzaklık yeterli olmayacak, dünya güneşin dış kabuğunun içine çekilerek korkunç sıcaklık içerisinde buharlaşıp yok olacak. İngiltere'deki Sussex üniversitesi astronomi bölümünden Robert Smith "Güneşin çekimi ve dünyanın geleceği mesafe dünyanın tamamının buharlaşması için yeterli" açıklamasını yaptı. Ve sonuç Sonuç olarak iki tarih veriliyor. Birincisi, dünyanın güneş tarafından yutulması günümüzden 7.6 milyar yıl sonra gerçekleşecek. İkinci tarih ise dünyadaki hayatın bundan çok önce yok olacağını gösteriyor. Sıcaklık artışının dayanılmaz olacağından ötürü şunun şurasında bir milyar yılımız kalmış durumda. |
||
|
||
| Konu çok saçma bunun tahmininin yapılması bile çok saçma. Ancak Tanrı bilir burakında ona kalsın.. |
||
|
||
Konu çok saçma bunun tahmininin yapılması bile çok saçma. Ancak Tanrı bilir burakında ona kalsın.. Neresi saçma! Tabi ki ancak Allah bilir ona birşey demiyoruz,sadece nasıl yok olsa iyi diyoruz...Allah'ın işine karıştığımız yok! ![]() |
||
|
||
| denizler taşıcak, daglar köklerinden çıkıcak .... |
||
|
||
denizler taşıcak, daglar köklerinden çıkıcak .... ben küçüklüğümden beri denizin taşmasından hep korkarım...ne kadar kötü yaa |
||
|
||
| aynen öyle olacak, denizler taşıcak daglar köklerinden savrulacak sadece 1 yıldız olacak güneş batıdan dogacak | ||