|
||
| 1)Hangi sayı 4 ile çarpıldığında, ayni sayıyı tersten verir? 2)1,5 tavuk 1,5 günde 1,5 yumurta yaparsa 9 tavuk 9 günde kaç yumurta yapar? 3)a)İki çocuğum var ve bunlardan en az biri erkekse diğer çocuğumun da erkek olma olasılığı nedir? b)İki çocuğum var ve en büyük çocuğum erkek ise diğer çocuğumun da erkek olma olasılığı nedir? 4)Elinizde bir kronometre ve bir taş var, evin en üstüne çıkarak evin yüksekliğini nasıl ölçersiniz? 5)Sadece bir cetvelle bir futbol topunun çapını nasıl ölçersiniz? 6)Doğum gününüzü kutlamaya gelmiş 24 arkadaşınız arasından, en az iki kişinin aynı gün doğmuş olma olasılığı kaçtır? HEPİNİZE KOLAY GELSİN..
|
||
|
||
3. soru %50 diye düsünüyorum
|
||
|
||
3. soru %50 diye düsünüyorum ![]() b seçeneği doğru ama a seçeneğini de yapmadan +1 veremem.. |
||
|
||
| %100 mü ? | ||
|
||
| 3 soruda a ) %25 b)%50 |
||
|
||
| Üzgünüm, ikisi de değil.size bir ipucu yüzde olarak bulamazsınız. | ||
|
||
| başkalarını buldum yumurtada 1,5 tavuk 3 günde 3 yumurta yapar 3 tavuk 3 günde 6 yumurta yapar 3 tavuk 6 günde 12 yumurta yapar 6 tavuk 6 günde 24 yumurta yapar 6 tavuk 9 günde 36 yumurta yapar 9 tavuk 9 günde 54 yumurta yapar şimdi bunu buldum 3 ü gün sayısı olarak gidilir İki çocuk şu sıralarla doğmuş olabilir: Erkek-erkek, erkek-kız ve kız-erkek. Bu üç olasılıktan yalnız birinde diğer çocuk erkek olabildiğinden cevap 1/3 dür. b) En büyük çocuk erkekse sıra yalnız 2 şekilde olabilir: erkek-erkek ve erkek-kız, bu durumda cevap 1/2 dür. 4.Taşın düşme zamanı t, evin yüksekliği h ise, h= gt2/2= 5t2 (yaklaşık) t=3 saniye ise yükseklik 45 m. Olur. 1 soruda çok zor hakketen zeka soruları cevap:8712*4:2178 şimdillik bu kadar çok vaktimi aldı dogrularımda rep isterim |
||
|
||
başkalarını buldum yumurtada 1,5 tavuk 3 günde 3 yumurta yapar 3 tavuk 3 günde 6 yumurta yapar 3 tavuk 6 günde 12 yumurta yapar 6 tavuk 6 günde 24 yumurta yapar 6 tavuk 9 günde 36 yumurta yapar 9 tavuk 9 günde 54 yumurta yapar şimdi bunu buldum 3 ü gün sayısı olarak gidilir İki çocuk şu sıralarla doğmuş olabilir: Erkek-erkek, erkek-kız ve kız-erkek. Bu üç olasılıktan yalnız birinde diğer çocuk erkek olabildiğinden cevap 1/3 dür. b) En büyük çocuk erkekse sıra yalnız 2 şekilde olabilir: erkek-erkek ve erkek-kız, bu durumda cevap 1/2 dür. 4.Taşın düşme zamanı t, evin yüksekliği h ise, h= gt2/2= 5t2 (yaklaşık) t=3 saniye ise yükseklik 45 m. Olur. 1 soruda çok zor hakketen zeka soruları cevap:8712*4:2178 şimdillik bu kadar çok vaktimi aldı dogrularımda rep isterim doğru..bu arada, ben size rep veriyorum ama sizden daha +1 göremedim |
||
|
||
| ya benim rep verme yerim kapalı çarpı işareti var ve bundan kimseye veremiyorum | ||
|
||
ya benim rep verme yerim kapalı çarpı işareti var ve bundan kimseye veremiyorum hımm, anladım |
||
|
||
| 5.Topu ıslatıp uygun bir yerde yuvarlar ve bir bir dönüşte aldığı yolu ölçeriz. Bu bize çevreyi verir. Bu sayıyı 2 r ye eşitleyerek çapı bulabiliriz. Bulmak çok zor oldu ![]() çok zor soruyosun
|
||
|
||
5.Topu ıslatıp uygun bir yerde yuvarlar ve bir bir dönüşte aldığı yolu ölçeriz. Bu bize çevreyi verir. Bu sayıyı 2 r ye eşitleyerek çapı bulabiliriz. Bulmak çok zor oldu ![]() çok zor soruyosun ![]() farkındayım zor sorduğumun..bu arada sana +1 daha verdim.ne kadar kaldı?
|
||
|
||
farkındayım zor sorduğumun..bu arada sana +1 daha verdim.ne kadar kaldı? ![]() 2 yada 3
|
||
|
||
| bana 7 REP VERCEN | ||
|
||
bana 7 REP VERCEN tamam |
||