PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , komik msn avatarlar (Arşiv Ana sayfa) => Tartışma alanı

Konu: Neden..?

Sayfa: [ 1 ]

Metal Militanı 08.12.2008 23:44:30
Birkaç sorum olacak sizlere...

Neden Müslümanlar bu kadar çile çekmeye mahkum?

Neden yobaz & Müslüman kavramları eşanlamlı kelimeler gibi birbirleri yerine kullanılıyor?(Müslümanları gerikafalı yobaz zannedenler var, yobazların peşini hocam hocam diye bırakmayanlar var...)

Neden Namaz kılmak "gericilik" oluyorda pazar günleri kiliseye giden Hristiyanlarınki "modernlik" oluyor?

Neden bütün herşeyi bizden çalıp geliştirmelerine rağmen bu kadar ileriye gidebilen batı bu kadar saygı görüyor ve doğu bu kadar eziliyor?

Neden edep yerlerini açıp ona buna göstermek modernlik oluyor? Eğer bu modernlikse Afrika kıtası yerlileri en modern insanlar değiller mi?

Neden Laiklik ve dinsizlik kavramları birbirlerine karıştırılıyor?(Atatürk'ü dinsiz sananlara)

Bunlara cevap verebilcek biri var mı arkadaşlar? Ney ...

EnesCan_61 08.12.2008 23:53:10
tamamı bizim islamı tam anlamıyla yaşamadığımızın kanıtı  aslında bu konu daha çok tartışılır

FighteR´Fox 12.12.2008 18:37:15

Neden bütün herşeyi bizden çalıp geliştirmelerine rağmen bu kadar ileriye gidebilen batı bu kadar saygı görüyor ve doğu bu kadar eziliyor?

Neden Laiklik ve dinsizlik kavramları birbirlerine karıştırılıyor?(Atatürk'ü dinsiz sananlara)

Şimdi seni bu sorularına benimde bir kaç cevabım...

Modern Avrupalı Ve Amerikalılar Asırlar önce medeniyeti bizden öğrenmiş ama kendileri bir marifet işlemiş gibi gösterip dünya ülkeleri tarafından gıpta edilmişlerdir.Örneğin Hazarfen Ahmet Çelebi aslında o zamanın dünya hava tarihine damgasını vuracak işler yapmış unutturulmuş Wright kardeşler öne sürülmüştür.

Atatürk'e atılan bir iftirada şu Atatürk'ün Tekke,Türbe türü şeylerin kapatmasının nedeni Atatürk'ün alkol bağımlısı dinsiz olmasıymış alın bu kouya bilimsel bir yaklaşım Alkolun zararlarından birisi ise beyin hücrelerinin ölümü Atatürk'ü alkolik sananlar nasıl olurda sizin tabirinizle alkolik olan bu insan bu kadar zeki oluyorda senin dünyada olmanı sağlıyor.Hadi bilimsel yaklaştım.İtirazı olan?...

free_devil 29.12.2008 17:57:34
'Örneğin Hazarfen Ahmet Çelebi aslında o zamanın dünya hava tarihine damgasını vuracak işler yapmış unutturulmuş' demişsin ama o sadece uçtu onun planını hazırlayan kimdi? temelindeki insan Davinci'ydi...
'Neden bütün herşeyi bizden çalıp geliştirmelerine rağmen bu kadar ileriye gidebilen batı bu kadar saygı görüyor ve doğu bu kadar eziliyor?'-çünkü adamlar araştırıyor bilim adamlarının kısıtlı çalışma alanları yok kadınla erkek eşit seviye de gelmiş düşüncelere sahipler doğu kendi kendini eziyor kadın hakları var mı? bi de bunu araştıralım?
'Neden edep yerlerini açıp ona buna göstermek modernlik oluyor? Eğer bu modernlikse Afrika kıtası yerlileri en modern insanlar değiller mi?'-herkezin bakış açısı farklıdır nu resimlerine bakıldığında cahil bir insan aaa adam ya da kadın çıplak diyebiliyor sanki doğu çok mu edepli?bakış açıları tamamen farklı diyebilirim
'Neden Müslümanlar bu kadar çile çekmeye mahkum?' diğer dindeki insanlar da zarar görüyor sadece müslüman olanlar değil sonuçta Allah adına saldırılar düzenlenmiyor diğer dinlerde...

Metal Militanı 30.12.2008 20:04:48
Sen git avrupadaki yasaları Türkiyedeki kadar gevşet bakalım noluyor? Doğu her zaman daha edeplidir. Aldığı her toprakta soykırım yapan, insanlardan sabun yapan, sırf kendilerine yediremedikleri için, tek güç olmak istedikleri için gidip Amerika kıtasının asıl yerlilerini öldüren(bkz İnkaları, Mayaları, Aztekleri, Kızılderileri öldüren Portekizliler, İspanyollar. Türkler değil) doğuda yaşayan insanlar değildi. Ayrıca bir kadının veya erkeğin görülmesi halinde insanların ters bakışlarına sebep olan yerlerinin açılması ne gibi bir modernlik olabilir bunu bana biri açıklayabilir mi? Yani ne gibi bir modernlik olabilir bir insanın orasının burasının görünmesi? Bu sadece karşı cinsin iştahının çok ters bir manada açılmasına sebep olur ki bu da tam anlamıyla iğrenç bir şey. Doğuda edepsizlik yoktur, sadece cahillik vardır. Bu da eğitimsizlikten kaynaklanır.

Anladığım kadarıyla cihadlara laf çarptırılmış. Allah adına savaşıpta ne gibi bir kötü hareketimiz veyahut işkencemiz oldu insanlara bizim? "Barış götürüyoruzzzz hedeee hödöööö" diye gidip Iraklıların üstüne işeyen Müslümanlar mıydı?? "Barbar Türkleeeer hepinizi öldüreceeezz" diye hamile kadınların karnına süngü sokanda Müslümanlar değildi. İbreti alem amacı ile çok güçlü(!) olduklarını kanıtlamak amacı ile elinde sadece taş ve tahta parçası olan insanlara tanklarla, bombalarla, son teknoloji silahlarla saldıran İsrail de bir Müslüman ülkesi değil. Ve bunun gibi bir sürü örnek...

Ayrıca asıl bağnazlık asıl yobazlık asıl geri kafalılık avrupadan gelmektedir. Müslümanlar yobaz ama ne hikmetse kilise kanunları 1900'lü yıllarda dünyanın düz değilde yuvarlak olduğunu kabul etti. Dünya yuvarlak diyen insanlar mahkemelerde yargılandı bunların arasında ünlü bilim insanlarıda vardı... Kilisenin kanunlarına karşı gelenler cadı diye yakıldı, aşağılandı, halktan dışlandı... Bu insanlar mı modern olacak Allah aşkına?

Tekrar değiniyorum. Avrupada yasa olmasa asıl barbar onlar arkadaş. Yok modernlikmiş yok insanlıkmış hepsi hikaye. Burda insanlara yapılanları orda bir sokak köpeğine yapsan hapse giriyorsun. Hepsi yasa korkusundan öyle davranıyorlar. Yasaların gevşekliğinden dolayı Türkiyede bu kadar suç oranı yüksek bu kadar terbiyesiz ve kro dolu etraf... Türkiyedeki gibi adam öldürsen bile hapse girmeden serbest bırakılsan avrupanın nufusunun yarısı azalır işlenen suçlar yüzünden.

free_devil 30.12.2008 20:14:02
bildiğin soruyu neden başlığı altında sorular yağmuru yapıp sunmuşsun cevaplarını şimdi kendin verdin amaç ne dir? din dil ırk ayrımı mıdır her din dil ırk kendince bir çok şey yaşamıştır insan olmak önemlidir ayrım yapan insanlar var oluğu sürece zaten savaşlar devam edecektir! neyse ya bildiğiniz gibi yaşamaya devam edin savaşlar da devam etsin yaşasın dünya barışı...

Burak 30.12.2008 20:29:27
yaşasın dünya barışı...

Yaşasın faşizm, yaşasın romantizm ve yaşasın egzotizm xD

Bu soruların cevabını hepimiz az veya çok biliyoruz.

Herkes kendini bilinçlendirirse zaten o gün bu sorunların hiçbirisi kalmayacak...

FighteR´Fox 31.12.2008 15:26:43
'Örneğin Hazarfen Ahmet Çelebi aslında o zamanın dünya hava tarihine damgasını vuracak işler yapmış unutturulmuş' demişsin ama o sadece uçtu onun planını hazırlayan kimdi? temelindeki insan Davinci'ydi...

Davinci planlama yapmıs yapmamıs değilde Hazarfen ne yapmıs canını tehlikeye atmış.Sence üç beş satır karalamak mı şu dünya bilimi için canını mı feda etmek?Ney

Metal Militanı 31.12.2008 16:03:20
bildiğin soruyu neden başlığı altında sorular yağmuru yapıp sunmuşsun cevaplarını şimdi kendin verdin amaç ne dir? din dil ırk ayrımı mıdır her din dil ırk kendince bir çok şey yaşamıştır insan olmak önemlidir ayrım yapan insanlar var oluğu sürece zaten savaşlar devam edecektir! neyse ya bildiğiniz gibi yaşamaya devam edin savaşlar da devam etsin yaşasın dünya barışı...
Açıkcası tam olarak amacım fikirlerinizi almaktı...

1. Ben ırkçılık yapmıyorum. Herşeyde avrupalıları savunmaya kalkmayın. Her konuda Türkler-Müslümanlar haksız değil. Eğer ırkçılık yapsam Türklerden başka kimseyi sevmem. Neden gidip Filistinlileri, Iraklıları, Amerika yerlilerini savunayım?
2. Dünya barışı için ilk önce kendi ırk ve dinindekilere saygı göstermek zorundasın. "Allah adına saldırılar düzenlenmiyor" olabilir diğer dinlerde. En azından barış çatısı altında petrol için Irak'a girmiyoruz.
3. Dünyadaki savaşların bitmesi imkansız. 7 milyar insanı aynı çatı altında tutupta dost halinde nasıl tutacaksın? Daha 70 milyoncuk insanı barış içinde tutamıyoruz. Hatta foruma gelip küfür edip kaçan fındık beyinlilerden bile belli bu.
4. Yaşasın romantizm katılıyorum. Dil çıkaran
5. Alican arkadaşım boşver... Canını tehlikeye atmayı bırak herşeyi yapan Türkler olsa yine başkalarının adı öne çıkar... Aslan yürekle Selahaddin Eyyubi arasında olan olaylar gibi... Aslan yürekli adıyla Kral Richard tarihe kazındı ama Selahaddin Eyyubinin insanlıkları tarihte gömülü bir şekilde duruyor...

Ridvan 01.01.2009 09:01:51

Uçmayla ilgili çalışmalarında onuncu yüzyılda yaşamış Türk bilim adamı İsmail Cevheri'den etkilenmiştir. Çelebi Cevheri'nin buluşlarını dikkatle inceleyip birçok defa denedikten sonra Galata Kulesi'ne tırmanıp kendini rüzgara bırakmış Boğaz'ı geçerek Anadolu yakasında Üsküdar sırtlarına konmuştur.

Paylasim yaparken dogrulugundan emin olun...............

Nele** 02.02.2009 19:35:06

Uçmayla ilgili çalışmalarında onuncu yüzyılda yaşamış Türk bilim adamı İsmail Cevheri'den etkilenmiştir. Çelebi Cevheri'nin buluşlarını dikkatle inceleyip birçok defa denedikten sonra Galata Kulesi'ne tırmanıp kendini rüzgara bırakmış Boğaz'ı geçerek Anadolu yakasında Üsküdar sırtlarına konmuştur.

Paylasim yaparken dogrulugundan emin olun...............

Ama bizim Bilgisayar Kitabımız var.6. sınıfların Yani.İşte orda Hazarfen Ahmet Çelebiyi anlatan bir hikaye var.Ve orda Da vinciden Etkilenmiştir diyor.Doğrulunu bilemem.Sadece Kitapta okudumu Yazdım.Yanlış bir bilgi olsa bile M.e.b Bunu kitaba basıcaklarını sanmıyorum???

Metal Militanı 02.02.2009 20:44:22
Ama bizim Bilgisayar Kitabımız var.6. sınıfların Yani.İşte orda Hazarfen Ahmet Çelebiyi anlatan bir hikaye var.Ve orda Da vinciden Etkilenmiştir diyor.Doğrulunu bilemem.Sadece Kitapta okudumu Yazdım.Yanlış bir bilgi olsa bile M.e.b Bunu kitaba basıcaklarını sanmıyorum???

Başımızdakiler adam değil...

Utanmasalar Türkiye'yi Atatürk kurtarmadı da der onlar...

O yüzden şu anki hiçbir kurumun sözüne inanmıyorum.

Ridvan 02.02.2009 21:07:03

Kardesim cevabini vermis.....

Demek,M.E.B.,onlar zaten ilk ucanlardan......Bilir onlar.............

Nele** 03.02.2009 09:37:10
Haklısınız.

avril_elif 01.07.2009 14:29:06
Başımızdakiler adam değil...

Utanmasalar Türkiye'yi Atatürk kurtarmadı da der onlar...

O yüzden şu anki hiçbir kurumun sözüne inanmıyorum.

aynen katılıyorum

Sayfa: [ 1 ]