PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , komik msn avatarlar (Arşiv Ana sayfa) => HayvanLar aLemi

Konu: PİTBULLLARrr

Sayfa: [ 1 ]

sadakat_emre 21.11.2008 18:29:46
PiTBULL ve İNSAN

Pitbullar sanıldıkları kadar vahşi değillerdir.Tam tersine sosyal yaratıklardır.İnsanlarla dostluğa bayılırlar. Köpeğiniz size ey nin eğlence olabilir. Sadakatine diyecek yoktur. Gösterdiğiniz saygı ve sevgiyi aynen iade ederler. Onu terbiye etme zahmetine katlanırsanız, Köpeğe kendi yaşam tarzımızı Benimsetebilir , onu ailenizin bir parçası haline getirebiliriz.

Mükemmel Koruyuculuk vasfı

Bu vasıfa sahip pitbullar , gözetim ve koruyuculuk hissini soyundan alır. Hem sahibine hem ailsine hatta ev ve eşyalara kadar koruma görevini yerine getirebilir.Köpeğe emianet edilen bekçilik görevi bir hırsıza karşı alınabilcek en iyi önlemdir. Koku alma gücü ve duyu hissi görevini üstün bir başarıyla yapmasına ayrdımcı olur.

Köpekler bir yabancıdan kuşkulanmadıkça hiç bir tepki göstermezler.

EĞİTİM

Pitbull eğitimine ve gözetimine çok dikkat edilmesi gerekilen bir köpektir. öncelikle yapılması gereken , yavru köpeğin alımında hayvanın sinirli olmamasına dikkat edilmeli. Yavru köpek tualet eğitimi alırken hayvana çok sert değil ılımlı davranılmalıdır. Sert bir davranış hayvanda ters etkilere yol açabilir.

Daha sonraki eğitim aşamalarına geçildiğinde pitbull gibi sert hayvanlar için üretilmiş olan eğitim tasmaları kullanılmalıdır. Yanlış için yapılan uyarılar kadar , doğrularda mükafatlandırılmalıdır.

Yürüyüş eğitimi verlirken , eğitim tasması sıkıca tutularak köpeğin dış etkenlere karşı tepkileri denetlenmelidir. Korku ve sinirlilik hali köpeğin ani tepkilerde bulunmasına yolaçabilir.

Pitbullar eğitilmesi zor köpekler arasındadırlar. Diğer köpeklerle olan ilişkileri çok iyi denetlenmelidir. Çünkü sinirli olmaları durumunda muazzam güçleri sayesinde engellenmesi güç durumlara yol açabilirler. Bir kavga durumunda karşı taraftaki köpeğin yara alması , ceza kanununa göre sizin köpeğinizin iğne ile uyutulmasına yolaçabilir.

Pitbullar sahipleri gibi hareket ederler.İsterseniz onu bir ölüm makinesi olarakta yetiştirebilir, istersenizde zararsız bir kaniş yavrusu gibide olabilir. Amma velakin muazzam güçlerinin farkında olan hayvanlar dövüş köpeği olmaya daha elverişlidir. Bu yüzden pitbullunuzu küçük yaşlardan itibaren diğer köpeklerle tanıştırmalı ve davranışlarını kontrol altına almalısınız.

SECERE

Secere , insanlar arasında bilinen anlamıyla , köpeğin soyunun belli olmasıdır. Secerenin özelliği ; ana ve babası secereli olan hayvanın doğumundan kısa bir süre sonra kulağına yapılan işaretten anlaşılır.

Secereli hayvanlarda , doğacak hayvanın tipi vede rengi bellidir.Ve kalıtımsal özellikler dışına çıkmaz.

Secereli hayvanlar kendi türlerinini bütün özelliklerini taşır ve bu şekilde sınıflandırılır. Secere köpekler için gücün ve aseletin simgesidir.Dünya köpek showlarında birinci olan hayvanlarda soyu belli olmaksızın secere kazanırlar.

Secereyi köpek türleri üzerinde çalışan klupler ve kurumlar saptamaktadır.Bunlar zaman zaman gözden geçirilip yeniden düzenlenir.

Dünya   köpek yarIşmalarında jurinin ölçülerini tür standartları belirler.Secereli bir köpek almak istediğimizde , karnesinde secere bulunan dişi ve erkek köpek aranır.

Şimdide PİTBULLardaki secereyi inceliyelim.

19. y.y. başlarında rottweiler , bulldog ve amerikan teriyerinin aşılanmasıyla elde edilen PİTBULL gücün simgesi olmuştur.İlerliyen zamanlarda hayvanın kan hattındaki değişmler secereli gerçek bir köpeği bulmayı zor hale getirmiştir.Sir Jhon Willer , Bu köpekleri ıslah altına almış , ve secereli safkan PİTBULLarı ortaya çıkarmıştır.

Türkiye'de de secereli PİTBULL bulmak mümkündür.Türkiye'de de bu konuda yardımcı olabilecek klupler bulunmaktadırlar

cem mert 12.01.2009 18:24:20
Pitbullar sanıldıkları kadar vahşi değillerdir.Tam tersine sosyal yaratıklardır

emre kardes kusura bakma ama gercek deil bn komsununkini seviyim dedim sadece sevektim ve yemek verecektim hemen saldırdı komsu yetişmese ölüyordum koluma ve bacagıma toplam 27 dikiş atıldı nese ya bn sevmem bu hayvanları :@

_DeaDMaN_ 23.05.2009 14:02:11

emre kardes kusura bakma ama gercek deil bn komsununkini seviyim dedim sadece sevektim ve yemek verecektim hemen saldırdı komsu yetişmese ölüyordum koluma ve bacagıma toplam 27 dikiş atıldı nese ya bn sevmem bu hayvanları :@

geçmiş olsun:D

Melenqolik_Çocuk 20.06.2009 10:39:55
bana bikere saldırdı pitbull

The_CoLT 07.07.2009 00:11:34
Bildiğim Kadarıyla Türkiyede PitbuLL Yasak..

uAkon 07.07.2009 00:27:01
Bildiğim Kadarıyla Türkiyede PitbuLL Yasak..

Aslında yasak ama kayıt ettirmen gerekiyor..Kayıt ettirince bir sorun olmuyor beslemen açısından..Ama her zamanki gibi kağıt üstünde yasak..Denetimliği yok..Kayıt ettirmesende olur..Yavruyken kimliğine boxer yazdırdığın zaman da bir sorun olmaz..Yavruyken birbirlerine çok benzedikleri için veterinerler bile anlayamıyor..Bir çok yolu var..

CalipH 17.07.2009 07:24:08

uzak dursunlar benden Sırıtan

KabirS 19.08.2009 08:12:28
saldırdı mı deşiyor ya aman kalsın valla Gülümseme

G i z e m l i 30.08.2009 17:31:34
çok korkutucu bir hayvan..

irfan_96 12.09.2009 17:10:14
pitbulların ürkütücü bir görüntüsü var...bende tırsıyorum zaten o köpeklerden... Şaşırmış

MyAmsteRDaM 12.09.2009 20:20:16
Pitbullar Kanlı kafeste bir emri bekler Piskopatlar arasında yaşam karyonda kelebekler
Elbet bir gün yollar buluşacak gözle göze bakacak
Bakalım o an o zaman kimin gözünden yaşlar akacak

Pitbul derken killa hakanın bu sözleri geldi aklıma Sırıtan

_DeaDMaN_ 18.09.2009 07:01:29
facebookta süs köpeğine saldırdığı videoyu izlemiştim ve paylaşmıştım bende arkadaş olanlar profilimden izleyebilirler dehşet vericiydi

MyAmsteRDaM 18.09.2009 08:03:06
facebookta süs köpeğine saldırdığı videoyu izlemiştim ve paylaşmıştım bende arkadaş olanlar profilimden izleyebilirler dehşet vericiydi

Link:

Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.  Üye Ol veya Giriş Yap

Sayfa: [ 1 ]