PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , komik msn avatarlar (Arşiv Ana sayfa) => Security (güvenlik)

Konu: vistadan başka kime güvenilir???

Sayfa: [ 1 ]

klimanjero 21.10.2008 18:08:41
Güvenlik özellikleri

Windows Vista'nın içerdiği bir dizi yeni güvenlik özelliği, Windows Vista tabanlı kişisel bilgisayarları ve çevrimiçi deneyiminizi daha güvenli yapacak biçimde tasarlanmış. Vista'nın güvenlik konusunda getirdiği yenilikler şöyle sıralanabilir:

-Virüslere, solucanlara, casus yazılımlara ve diğer olası istenmeyen yazılımlara karşı koruma

-Kişisel bilgisayarınızın ne zaman güvenli olmadığını anlama becerisi.

-Güvenliği artırmanıza yardımcı olan yönergeler ve Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC).

UAC, Windows Vista'da bulunan yeni bir dizi özellik ve bir yönetici hesabının esnekliği ve gücü ile standart kullanıcı hesabının güvenliği arasında bir denge kurulmasına yardımcı oluyor. Web'e gözatma, e-posta gönderme ve üretim programlarını kullanma gibi etkinlikler için özel yönetim ayrıcalıkları gerekmiyor.

Windows Vista ile güvenlik konusunda önemli bir gelişme sağlanmıştır. Kullanıma girdiklerinin birinci yılında tüm işletim sistemlerinde saptanan güvenlik açıklarını gösteren tablonun az bir araştırmayla şu verileri verdiğini görebiliriz aslında:

Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.  Üye Ol veya Giriş Yap

Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.  Üye Ol veya Giriş Yap

Kurumsal veri kayıplarının önemli bir nedeni, kaybedilen ya da çalınan taşınabilir bilgisayarlardır. Windows Vista bu riskin ortadan kaldırılması için çok güçlü bir çözüm getirmektedir. Windows Vista ile sunulan Bitlocker çözümü oldukça güçlü bir araçtır. Bitlocker bir bilgisayar çalınsa ya da kaybolsa dahi, kullanıcısın şifresi olmaksızın içindeki bilgileri erişilmesini imkânsız hale getiren bir teknolojidir.

Sayfa: [ 1 ]