PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik (Arşiv Ana sayfa) => Tartışma alanı

Konu: Dövme islam dininde günah ve harammidir?

Sayfa: [ 1 ] 2 3

giritlizeybek 16.02.2008 15:21:56
Selam arkadaslar.Bu konuda bir bilgisi olan varmi aranizda?

{C_RoN} 16.02.2008 15:29:59
BEn biraz biliyoorum bildiğim kadarıyla DÖVME  suyu geçirmediği için dinimizde yasaklanmıştır çünkü su geçmediği için abdest alamıycaz ve kıldığımız namazklarda kabul olmıycak haliyle ama su geçiren dövme bulursan bi sakıncası olmaz diye biliyorum ...

twilight 16.02.2008 20:09:03
Diğer tarafta, vücut organlarımız bizden hesap soracakmış,onlara gereksiz eziyet ettiysek...Yani dövmede de deriyi yakılarak yapılıyo ya o yüzden olabilir...

*BYCeM 17.02.2008 10:16:41
bildigim kadariyla yasak cunku su gecirmadigi icin abdest almada sorun oluyor ve cogu dini gorevi yerine getiremeyiz ornegin;namaz kilmak oruc tutmak kuran-i kerim okumak bu dediklerimden sadece bazilari

_ArSeNiK_ 17.02.2008 10:55:52
BEn biraz biliyoorum bildiğim kadarıyla DÖVME  suyu geçirmediği için dinimizde yasaklanmıştır çünkü su geçmediği için abdest alamıycaz ve kıldığımız namazklarda kabul olmıycak haliyle ama su geçiren dövme bulursan bi sakıncası olmaz diye biliyorum ...
Diğer tarafta, vücut organlarımız bizden hesap soracakmış,onlara gereksiz eziyet ettiysek...Yani dövmede de deriyi yakılarak yapılıyo ya o yüzden olabilir...

2 nizin dediği Çok mantıklı
Allah bize bu vücüdü emanet olarak vermiştir sahip çıkmalıyız nasıl sigara vücüda zarar veriyor ve günah sayılıyorsa
Dövmede zarar verdiği için de zarar diye düşünüyorum
Öte yandan cronun dediğide doğru
Özellikle Gusül abdestinde Su geçmeyeceği için günahtır...

acort_k4 19.02.2008 11:58:05
arkadaşlar dövmenin suyu geçirmesi yada geçirmemesi gibi bi durum söz konusu değil bu olayda...
Gerçek dövmeler derinin altındaki dokuları boyar yani öle yağlı boyayla yapıldığı gibi değil....bu yüzden su geçirmez diye bişi yok...geçici dövmeler su geçirmez çünkü deri dokusunun üstüne yapılır vede gözenekleri kapatarak diğer olanaklarada imkansızlık sağlar ....
Eğer işin günah mı harammı ısmına gelirsek onada sole bi mantık yürütebiliriz..Bizim gçmişimizde inancımızda bişeyleri resmetmeye hiç iyi niyetli bakılmamıs o yüzden vucuda yapılacak resimleride haram söylentilerini çıkarılmıs...

Sonsuzluğa geçiceğimiz ebedi istirahadte de  bundan sorumlu olurmuyuz olmaz mıyız o Allah la Kul arasında..

Benim fikrimi sorarsanız dövme yaptırmak çok saçma bişi ama bazı yara özür ve kusurları kapatmad estetikle birlikte faydalı olduğunu düşünüyorum..
uzun oldu ama yazdım işte Kahkaha

waffen-ss 28.02.2008 15:17:46
dövme yapmak günah fakat kalıcı dövme günah olabilir çünkü abdest alınıcağı vakit gözenekler kapanmış vaziyette olucak ve o gözeneklere suyun teması olumsuz olacakdır illa kalıcı dövme yaptırmak olursada hint kınası abdesti geçirir ve kalıcıdır fakat her yerde hint kınası diye dövme yaptıranlara aldanmak iyi olmaz çünkü piyasa dolandırıcı kaynıyo Gülümseme bence en iyisi geçici dövme illaaki yaptığın dövmeden bigün sıkılıcaksın ve yeni yaratıcılıklar keşfedeceksin yaptırmak isteyeceksin en güzeli geçici dövme yap at havanı sil başdan başla Gülümseme demiş şebnem rahat otantik ferahlatıcı..

k4r4nk4 30.03.2008 00:09:31
bence ne günah nede haramdır.

tokcan 03.04.2008 08:55:34
döve yapan abdest alamaz. su geçmiyince abdest kabul olmaz. ama kına ile döme yaparsanız bişi olmaz;)

fatihkonda 10.04.2008 23:22:21
türkiyeni önde gelen alimleri mekruh ddiler yani yaparsan bişey olmaz yapmasan ii olur..... vede gusülü etkilemez dediler ama bence insanlar üzülmesinler diye doğruyu söylemiyolar .. dövme yapanlar tabii kalıcı, ömür boyu abdest alamıyacaklarmış.....

LoGoSVtec 24.04.2008 17:24:00
arkadaşlar dövmenin suyu geçirmesi yada geçirmemesi gibi bi durum söz konusu değil bu olayda...
Gerçek dövmeler derinin altındaki dokuları boyar yani öle yağlı boyayla yapıldığı gibi değil....bu yüzden su geçirmez diye bişi yok...geçici dövmeler su geçirmez çünkü deri dokusunun üstüne yapılır vede gözenekleri kapatarak diğer olanaklarada imkansızlık sağlar ....
Eğer işin günah mı harammı ısmına gelirsek onada sole bi mantık yürütebiliriz..Bizim gçmişimizde inancımızda bişeyleri resmetmeye hiç iyi niyetli bakılmamıs o yüzden vucuda yapılacak resimleride haram söylentilerini çıkarılmıs...

Sonsuzluğa geçiceğimiz ebedi istirahadte de  bundan sorumlu olurmuyuz olmaz mıyız o Allah la Kul arasında..

Benim fikrimi sorarsanız dövme yaptırmak çok saçma bişi ama bazı yara özür ve kusurları kapatmad estetikle birlikte faydalı olduğunu düşünüyorum..
uzun oldu ama yazdım işte Kahkaha

Bu arkadasın dısın da yazı yazanlar bır okuyun bakalım yazdıklarını gusul kabul olmaz mıs dovme yakılırmısta su gecmez mıste konusmak olsun bızım olsun dımı Gülümseme dovme gozeneklerıtıkamaz tıkasa su gecırmedıgı gıbı havada almaz sonuc felaket olur gelelım gunahına neler affedılmıstır bır dusunun de dovmeye gelın gusul abdestıne gelınce kul ıle Allah arasında kı ılıskıyı nereden bılıceksınızde kabul olup olmıyacagın konusunda gaflette bulunuyorsunuz ?

daisygirl.1907 03.06.2008 18:41:54
dövme tabi ki günah ve haram dır. hemde dövme yapan kimse cennete giremezmiş... Göz kırpan

The B-Ko TeLLeM 28.06.2008 11:36:05
Dövme hem delikanlıyı bozar, hem de abdest alamazsın..

EternalSunshine 30.06.2008 12:13:52
Dövme hem delikanlıyı bozar, hem de abdest alamazsın..
Kardeşim, çok haklısın..
Zaten bir erkek neden dövme yaptırır?
_ ÖZenti olduğu için..

rockveben 12.07.2008 14:13:04
bence haramdırr hemde çok saçma

Sayfa: [ 1 ] 2 3