PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik (Arşiv Ana sayfa) => Komik Yazılar

Konu: İlkel Muhabbetler

Sayfa: [ 1 ]

вєℓỉи∂α 27.09.2007 14:46:02

Tarihin karanlıklarında kalmış muhabbetler  vardır. Bunlardan biri de; ilkel insanların ne gibi sohbetler yaptığıdır. Aşağıda iki ilkel insanın MÇÖ (Milattan Çok Önce)  yaptıkları bir sohbeti yayınlıyoruz.

- Abi şimdi biz topluluklar halinde yaşıyoz ya!
- Evet?
- Ortada bir kazan kaynıyo, herkes oradan besleniyo. Ne yapmalı da bunnara birden fazla kazan satmalı!
- Aferin lan arada bir felsefi yaklaşımlarınla beni üçkağıda sevkediyorsun… Tamam buldum! Bunları ikişer ikişer eşleştirip birbirlerinden uzaklaştırırsak her bir çifte ayrı bir kazan satabiliriz!
- İyi ama bunnarı birbirlerinden nasıl ayırcaz abi?
- Önce onlara bir şey öğretmeliyiz.
- Neğmiş o?
- Ayıp!
- Ayıp mı? O da ne?
- Mesela, insanların bazı yerleri ayıptır, bazı davranışlar ayıptır…  Saklamak, gizlemek falan gibi şeyler.
- Nasıl?
- Önce onlara giysi satacağız.  İlkel insan modası!
- Neğmiş o?
- Öldürdüğümüz hayvanların postlarını ne yapıyoruz?
- “İlkel hava kurumu” icat edilmediği için bu konuda biz de şaşkınız.
- Artık onları kesip kesip üstümüze geçireceğiz. Tamam! Giyinin ulan ilkel köfteler!
- Peki nası ikna etcez bu ilkel kötteleri?
- “Ooo çok güzel oldu!” Oooo çok yakıştı!”
- Ne diyon abi? Ne demek “güzel” “yakıştı” falan?
- Yalan!. . . Tabi ya evet!. . ‘Yalan’. . . İşte anahtar sözcük bulundu…İyi de yalan söyleyebilmek için konuşmayı icat etmek lazım.
- Buyur?

Ve konuşma icat edildi! Niye? Tabi ki yalan söyleyebilmek için.Yoksa anlaşıp gidiyorduk, yalana ihtiyacımız yoktu ki!

- Şimdi çok önemli bir iş var?
- Neğmiş o?
- Yalanlar bulmak! Mesela mesela…Ne olabilir?… Hah! ‘O senin kadının’
- Kadın?
- ‘Başkasının olamaz’…Tabi sonra da…’Bu senin kazanın’ ‘Bu senin kaşığın’
- Abi bişe söylim mi? Bi deneme yapmak istiyom yani: “En büyük sensin’
- Aferin bu da iyi bir yalan oldu.
- ‘En güçlü sensin’
- İyi gidiyorsun.
- ‘Sen onu yenersin’ ‘Sen onu döversin’ “Yi onu”
- Aferin çaktın köfteyi! Ancak başta şöyle şeyler lazım…’Çok güzelsin’ ‘Sen eşsiz bir kadınsın’ ‘Bir tek seni seviyorum’ ‘Başkasına bakmam bile’
- Bakarsam İlkelim!

Ve yalan ve ihanet ve kıskançlık ve utanma ve örtünme ve saklanma ve yalnızlık icat edildi, insanlığında içine edildi.

- Tamam, yavaş yavaş amaca ulaşıyoruz.  Herkes kıskanmaya ve sahiplenmeye başladı. İhaneti ve kıskançlığı öğrettik! Şimdi kadınını ya da erkeğini alan kenara çekiliyor. Bunların her birine bir kazan satsak, ohoo b.k gibi kazanırız. Bunların başka şeylere de ihtiyacı olur.
- Neğmiş o?
- Farklı giysiler.
- Post nelerine yetmiyo! Farklıyı giysiyi ne yapacaklar?
- Onu da giyecek bir yer bulmalıyız.  Buldum! ‘Eğlence’yi icat edelim.  Eğlence yerleri açacağız;  Royna, Hoyna falan gibi isimlerle…Oraya günlük giysilerle gelmek yasak olsun.
- Çok zekisin.
- Yalakalık yapma!
- Yalaka ne demek?
- Senin gibilere yalaka denir. Ama üzülme, dünyanın geleceği senin gibilerin olacak.

Ve dünya karanlık geleceğine doğru yola koyuldu…Ve evlilik ve müessese ve kutsal ve kutsal müessese icat edildi.

- Ama bunnar kafalarına göre davranıyolar.  Başıboşluk var.
- Tamam onu da çözeriz.  Kadınla erkeğin bir araya gelmesini resmileştireceğiz.
- Nası yani?
- Evlilik!
- Evlilik mi?
- Kadınla erkek bir eğlenceli törenle biraraya gelecekler ve bağlılık yemini edecekler.
- Yemin mi?.. Neğmiş o?
-  Yalan! Ama çok işimize yarayacak bir yalan. Yemin eden herkese inanılacak.  Çünkü yemin en değerli söz olacak.
- Peki, nasılsa yalan diye öylesine yemin ederlerse ne olcak?
- Onu da düşündüm! Bu da insanlığın en büyük buluşu olacak zaten.
- Neğmiş o?
- Tanrılar! Tanrılar yaratacağız. Herkes onlara tapacak ve ibadet edecek. O ulaşılmaz olacak. O yüce olacak! Onun üzerine yemin edip de tutmayan cezalandırılacak, gerekirse ölecek! Böylece tanrılardan herkes korkacağı için, yemin en değerli söz olacak.
- Tutar mı bu fikir?
- Valla buradaki insanlara yuttururuz da, 2000′li yıllarda ne olur, ne tür insanlar çıkar onu bilemem. Zaten biz bugün cebimizi doldurmaya bakalım. Yarını s...r et!
- S....r et? O da ne?
- Küfür.
- Küfür mü?
- Küfür ya! Dur bak, ben sana daha ne küfürler öğreteceğim.
- Ne işe yarar ki küfür?
- Daha ileri aşamada bir buluşum var. ‘Psikoloji’.  Ama henüz insanlar buna hazır değil. Biz böyle yüklenip yeni yeni şeyleri hayatlarına kattıkça beyinleri sulanacak.  İşte o zaman psikoloji devreye girecek.
- Ama küfrün yararını hala annamadım.
- Rahatlamak için küfür edecek insanlar. Bağıra çağıra küfredip rahatlayacaklar,  böylece içlerini boşaltacaklar. Ama küfrün ayıp olduğunu da öğretmemiz lazım.
- Neden?
- İnsanoğlu bu, belli olmaz! Yasaklar koymazsan b.kunu çıkarabilir.
- Abi, sen nası bu kadar farklı düşünebiliyosun bizden? Yoksa başka dünyadan mı geliyon?
- Sen bir salaksın ama aklıma müthiş bir fikir getirdin.
- Hadi ya! Neğmiş o?
- Uzaylı!
- Uzaylı mı?
- Evet uzaylı. Ama bunun için bir kaç yüzyıl geçmesi lazım. Daha kafaları basmaz bunların. Kazan satmaya çalışırken uzaylı dersek, kazanı da satamayız.
- Bu son dediğini hiç annamadım ama bir bildiğin vardır senin.
- Satış tekniği salak! Satış tekniği!
- Bütün bu düzene de bir isim bulmak lazım tabi değil mi abi?
- Kapitalizm!
- Nereden çıktı bu şimdi?
- Ağzımdan öyle çıktı!
- Katipa…kipatal…Kapilat… Abi zor bunun söylenmesi be! “Honk” falan desek?
- Kapitalizm gelsin “honk” olacak zaten!

Ve yalakalar ve üçkağıtçılar kazandı! Ve HONK oldu!…
  Sırıtan  Şaşırmış

Ridvan 27.09.2007 14:49:20
  Kahkaha Kahkaha Kahkaha.MCO,bittim...Eline saglik... Kahkaha Kahkaha Kahkaha

RidONE 27.09.2007 15:47:18
hea abimin de dediii gibi muhteşem olmuş ellerine zeval gelmesin Kahkaha

Sayfa: [ 1 ]