PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik (Arşiv Ana sayfa) => Resimli Anlatımlar ve Program Kullanımı

Konu: Driver Nedir? Pc'ye Nasıl Tanıtılır / Resimli Anlatım

Sayfa: [ 1 ]

ZcN 03.07.2007 21:54:58
Bu konuda Yardıma ihtiyacı olan arkdaşlar için hazırlıyorum bu anlatımı,

Umarım Biraz Faydalı Olabiliriz.

Driver Nedir?

Bir donanımın pc ye tanıtılması için gerekli sistem dosyalarına driver denir,Ve hemen hemen her donanımın driveri vardır.

Xp cıktından sonra çoğu driverler sorunları çözüldü,otomatik algılma özelliği konuldu çoğu kullanıcın işleride böylelikle Kolaylaştı.

Her donanım driver istemez,Mesala bütün hddler,bazı ethernet kartları,mp4ler,monitörler vs.. pc ye takıldıgı zaman driver tanıtmanız gerekmez,ama software proğramları kurulabilir yardımcı olarak...Bu Proğramlar Driver Cd'siyle Olur Çoğunlukla

Driver Tanıtımı Nasıl Yapılır?

Öncelikle Pc mize Donanımızı takıyoruz,sonra yeni donanım bulundu diye bir uyarı alacaksınız saatin yanında.Bunu TıklayaDığınız Önünüze Bir Pencere Gelecek.Aşağıdaki Gibi,O donanımın Cdsini Bilgisayara Cd-Sürücüye Veya Dvd Sürücüye Takıyoruz,Aşağıdaki Adımları Takip Ediyoruz.Ben Örnek Olarak Kameramı tanıtıyorum...

Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.  Üye Ol veya Giriş Yap
Resimi Büyültmek İçin Tıklayın....

Bu Seçeneği Seçtikden sonra Bilgisayarımızda var olan veya cd den tanıtım yapacağmız için Aşağıdaki Görüntüde olanları uyguluyoruz.

Driverimiz Belli Bir Süre Aranarak Kurulum Tamamlanacaktır.Eğer Donanımınızı Taktığınızda Driver Kurulumunu Sonra Yapmak İstiyorsanız Aşağıdaki Adımları Takip Ediniz.

Başlat/Bilgisayarım Sağı Tıklayıp Özellikler Diyoruz.

Donanım/Aygıt Yöneticisi Seçenekleri Seçiyoruz...

Tanıtmak istediğimiz Donanımın Üstünü Çift Tıklayarak İlk başta anlattığım uygulamaları yapıyoruz.

Bazı Diver cdleri bu adımları takip etmeden,Cd yi takılıdıgında hem driveri hem soft proğramı kurar,Böylelikle uğraşmamış olursunuz,En güzel Örnek Ati Ekran Kartları sahibi olanlar bilir,Cd Sürüye Driver Cd si Takıldıgında bu iki işilemi kendi yapar.

Ama malesef her cd de bu özellik olmadığı için merak eden driver konusunda acemi olan arkdaşlarımızı İçin umarım yararlı Olmuşuzdur.

Bu döküman benim tarafımdan PC-Tu®k.Org™ üyelerine hazırlanmıştır.....

water_lily 04.07.2007 02:45:26
tşkler özcan gene döktürmüssün

[DooMsDaY] 04.07.2007 15:41:59
Süper Bir Döküman olmuş +50 karizmayı hakettin : )
bide 50ytlde forum parası yolluyorum Göz kırpan

black_blood 28.07.2007 11:57:59
anlatım için teşekkürler, bununla ilgili birşeyler ararken siteyi gördüm ve üye oldum... yararlı olacağına inanıyorum. tekrar teşekkürler

DevilTayfun 14.08.2007 19:52:22
paylaşım için tşkler...

erkinfb 24.11.2007 15:51:58
saol ama ben biliyorum... Karizmatik

resul_996 22.12.2007 21:43:58
paylaşım için saol

HaSsSo 02.01.2008 13:31:48
saol benim  aygıt yöneticisi sn dekilerden birkacı bozuk tu saol yaptım paylaşım icn saol

burber46 10.06.2008 14:03:37
Emeğine Sağlık
Sırıtan Sırıtan

VencrA 29.09.2008 14:36:03
Eline sağlık güzel..

Sayfa: [ 1 ]