PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik » -Her Telden- » Güzel Söz - Şiir - YazıKonu:
 Acının gizlediği armağan
.
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Acının gizlediği armağan

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Acının gizlediği armağan
« : 11 Ekim 2008, 00:12:46 »
__NuR__
İstekli Üye

Rep: 9

657.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder

Üyelik Bilgileri

Acının Gizlediği Armağan

Bir gün okyanusta yol alan bir gemi kaza geçirerek battı. Gemiden tek bir kişi sağ kurtuldu. Dalgalar bu adamı küçük, ıssız bir adaya kadar sürükledi. Adam ilk günler kendisini kurtarmasını için Allah’a yakardı ve yardım bulurum umuduyla ufka baktı. Ama ne gelen oldu, ne giden… Daha sonra rüzgardan, yağmurdan ve zararlı hayvanlardan korunmak için ağaç dallarından ve yapraklardan bir kulübe yaptı. Sahilde bulduğu, gemiden arta kalan konserve, pusula gibi eşyaları bu kulübeye koydu. Günler hep aynı şekilde geçiyordu. Balık avlıyor, pişirip yiyor ve ufku gözlüyor, kendisini kurtarması için Allah’a dua ediyordu. Bir gün tatlı su getirmek için yürüyüşe çıkmıştı, geri döndüğünde kulübesinin alevler içinde yandığını gördü. Duman dans ede ede göğe yükseliyordu. Başına gelebilecek en kötü şeydi bu. Keder ve öfke içinde donakaldı. Şimdi bu ıssız adada, başını sokabileceği bir kulübe bile kalmamıştı. "Allah’ım, bunu bana nasıl yapabildin?" diye feryat etti. O geceyi keder ve üzüntü içinde geçirdi. O kadar dua ettiği halde, başına bu olay geldiği için sitemler etti. Ertesi sabah erken saatlerde, adaya yaklaşmakta olan bir geminin düdük sesiyle uyandı! "Benim burada olduğumu nasıl anladınız?" diye sordu bitkin adam kendisini kurtaranlara. Cevap onu hem şaşırttı, hem de utandırdı: "Dumanla verdiğiniz işareti gördük!"
Canımızı sıkan, göz yaşlarımızı inci gibi döküveren olaylar sessiz bir kurtuluş çağrısı, bir mutluluk davetiyesi belki de… İlk bakışta dayanılmaz gelen acı anlar, sonrasında kalbimizi kuş gibi hafifleten, ruhumuzu ısıtan tatlı tecrübelere dönüşüyor. Aydınlıkta seçemeyeceğimiz bir ışık, karanlık basınca fenerimiz oluyor. Keyfimiz yerindeyken burun kıvırdığımız tavsiyeler, yaslı anlarımızda imdadımıza yetişiyor. İyilik hallerinde sırt çevirdiklerimiz, zor anlarda sırtımızı dayadıklarımız oluyor. Hikayede yanan kulübenin dumanıyla kurtuluş umudunun yeşermesi gibi, yaşamımızdaki kırık dökükler, yıkıntı ve ziyanlar, kayıp ve yenilgiler yenilenmenin, yeniden doğuşun tohumlarını ekiyor aslında… Acı, derinlerinde gizlenen tatlı hediyelerle dolu. Yapmamız gereken, acıyla barışıp onu çözümlemek, gizlediği armağanı kalbimize buyur etmek…

Bir gün
dünyaya ait
 büyük bir derdin olursa
Rabbine dönüp,
 'Benim büyük bir derdim var!'
deme!
derdine dönüp
'benim büyük bir Rabbim var!' de.
« Yanıtla #1 : 11 Ekim 2008, 00:33:40 »
Dungeon Keeper
Karizma Üye

Rep: 5

40.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
blacking32@hotmail.com
Üyelik Bilgileri

Herşeyde bir hayır var diye boşuna dememişler demek ki Gülümseme Güzel bir yazı, paylaşım için teşekkürler Gülümseme

Çocuklarınız sizlerin değildir
Onlar bizzat yaşamın çağrısının kızları ve oğullarıdır.
Elinizden geçerler, sizden gelmezler...
Eğer sizlerle birlikteyseler
Bu sizindir anlamına gelmez!
Onlara sevginizi verin ,fikirlerinizi değil...
Çünkü onların kendi fikirleri vardır
Bedenlerini barındırın, ruhlarını değil...
Çünkü ruhları bize ve hayallerimize
Yasaklanan yarınlardadır...
Sizler onlara benzemeye çalışın...
Onları kendinize benzetmeye değil!

Bir Çin Atasözü...
« Yanıtla #2 : 11 Ekim 2008, 00:56:09 »
uAkon
aLkOoOL
Ayın Üyesi
*

Rep: 262

133.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder

Üyelik Bilgileri

aslında yazının anlatmak istediği belli..bunu beynimin bi yerine not almalıyım Kahkaha her işte bir hayır vardır..yazı için teşekürler...

Bu imza mahkeme kararıyla engellenmiştir.

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 05.05.2008 tarih ve 2008/402 nolu kararı gereği bu imza TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’nca engellenmiştir.
« Yanıtla #3 : 11 Ekim 2008, 02:00:06 »
__NuR__
İstekli Üye

Rep: 9

657.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder

Üyelik Bilgileri

Kesinlikle! Hayırlısını isteyip,sabretmek ve şükretmek gerekli......
Her şey gönlünüzce olur inşallah...Mutlu olmak her şeyin yolunda gitmesi değildir.

Bir gün
dünyaya ait
 büyük bir derdin olursa
Rabbine dönüp,
 'Benim büyük bir derdim var!'
deme!
derdine dönüp
'benim büyük bir Rabbim var!' de.
« Yanıtla #4 : 11 Ekim 2008, 13:23:06 »
g_i_z_e_m_!!
Karizma Üye

Rep: 263

307.00 Forum Lirası

Extra Listesi
Üyeye para gönder
_!ÖğrEnci_!

Üyelik Bilgileri WWW

Çok güzel bi hikaye..Paylaşımın için çok teşekkür ederim..

(\__/)
(='.'=)
('')_('')
Sayfa: [1]
  Yazdır  
+ PCTurk | Aşk Sevgi Resimleri , Mektupları , silkroad , msn avatarlar , komik » -Her Telden- » Güzel Söz - Şiir - YazıKonu:
 Acının gizlediği armağan

Gitmek istediğiniz yer:  

Forum Arsivi

Tigra Design by TurkLoRD